ΠΚΜ: Εκδηλώσεις για την επέτειο υπογραφής της λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

ΠΚΜ: Εκδηλώσεις για την επέτειο υπογραφής της λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιτενλικ», στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ):

Ώρα 10:30 (τομέας Σερβίας), ώρα 10:45 (ρωσικός τομέας), ώρα 11.00 (γαλλικός τομέας), ώρα 11.15 (βρετανικός τομέας) και ώρα 11.30 (ιταλικός τομέας).

Σε κάθε τομέα του Συμμαχικού Κοιμητηρίου καταθέτουν στεφάνι ο Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, οι Πρόξενοι, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων σε κάθε τομέα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης χώρας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδoς.

Β. Τελετή κατάθεσης στο Ελληνικό Μνημείο (Ζέιτενλικ):

Στο Ελληνικό Μνημείο, στις 11.45 το πρωί, θα καταθέσουν στεφάνι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ. Πρόξενοι: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Κύπρου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, αφού το δηλώσουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ