, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα θα έχει λόγο στην παγκόσμια ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, παρουσίασε τη στρατηγική, τους στόχους και τις προτεραιότητες του υπουργείου στον τομέα της Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης καταλόγισε στην προηγούμενη κυβέρνηση μονομερή και εν πολλοίς ιδεοληπτική προσέγγιση στα ζητήματα της Ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής. Παράλληλα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Για εμάς ο δρόμος της νέας κανονικότητας και της επαναφοράς της χώρας στο επίκεντρο των εξελίξεων σημαίνει σχέδιο, τόλμη, δημιουργικότητα και πάνω από όλα σκληρή δουλειά».
Ο υπουργός τόνισε ότι το εθνικό νηολόγιο φθίνει συνεχώς και ότι αυτό πρέπει άμεσα ν’ ανακοπεί. Ακόμα είπε χαρακτηριστικά ότι «πριν η κατάσταση αυτή εξελιχθεί σε μη αναστρέψιμη, με δραματικές συνέπειες τόσο στην εθνική μας οικονομία όσο και την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών».
Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι «Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισής του σε ένα περιβάλλον όπου η Ναυτιλία μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, ένα διεθνές κανονιστικό πλαίσιο πιο σύνθετο, συνεχείς διακυμάνσεις της ναυλαγοράς, προβλήματα στην χρηματοδότηση, εμπορικούς «πολέμους», καθώς και ένα ευρύ πλέγμα νέων περιβαλλοντικών κανονισμών».
Άμεσα το υπουργείο θα προχωρήσει:

  • Στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κανονιστικού- νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ναυτική εκπαίδευση εισάγοντας Νόμο – πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία της στο σύνολό της.
  • Στην άμεση ενεργοποίηση και λειτουργία του ΚΕΣΕΝ Νέας Μηχανιώνας στην Μακεδονία.
  • Στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου της ναυτικής μας εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτών, όσο και σε επίπεδο εκπαιδευομένων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.