ΠΟΕΔΗΝ: Ακόμη δύο υγειονομικοί πέθαναν από κορονοϊό - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Ακόμη δύο υγειονομικοί πέθαναν από κορονοϊό

Άλλοι δύο υγειονομικοί που δίνουν την μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, στην πρώτη γραμμή έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι δύο υγειονομικοί ήταν από την Θεσσαλία και κατέληξαν σε ΜΕΘ, ανεβάζοντας έτσι τον τραγικό απολογισμό των θανάτων στους είκοσι δύο.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι νεκροί εργαζόμενοι είναι από τις υγειονομικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Στα μέρη που διεξήχθησαν οι σφοδρότερες μάχες του υγειονομικού πολέμου.

Ο 21ος συνάδελφος που έχασε τη μάχη για τη ζωή  από κορωνοιο  είναι ο 61χρονος Γενικός Χειρουργός και διευθυντής  του κέντρου υγείας αστικού τύπου της πόλης της Λάρισσας. Νοσηλεύτηκε από 7 Δεκεμβρίου στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρισσας πρώτα σε κλινική και επί πολλές ημέρες στη μεθ διασωληνωμένος. Κατέληξε πριν 4 ημέρες.

Ο 22ος Συνάδελφος  που έχασε τη ζωή του από  κορωνοιο είναι ο 56χρονος Διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Νοσηλεύτηκε πρώτα σε κλινική κορωνοιου του νοσοκομείου Καρδίτσας. Επιβαρύνθηκε η υγεία του διασωληνώθηκε και επειδή η μεθ του νοσοκομείου ήταν γεμάτη  διεκομίσθη στη μεθ του  Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου Λαρισσας. Πήγαινε καλύτερα αποσωληνώθηκε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και χθες κατέληξε.

Συλληπητήρια  και για τους δύο στους οικείους και τους συναδέλφους μας στη Λάρισσα και τη Καρδίτσα.

Για εμάς θα ζουν πάντα. Δεν θα τους ξεχάσουμε. Δεν θέλουμε ανταλλάγματα. Δεν διεκδικούμε  να στήσει η πολιτεία  ανδριάντες στις πλατείες  στους ήρωες υγειονομικούς θύματα πολέμου.  Ούτε να ονομάσουν οδούς με το όνομά τους  προς τιμή τους.

Όμως έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε εργατικό ατύχημα το θάνατό τους,  την ένταξή  μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Όχι άλλα δάκρυα, συμπάθεια  και  χειροκροτήματα, χωρίς ανάληψη ευθύνης και υποχρεώσεων», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ