ΠΟΕΔΗΝ: Πορεία "σωτηρίας" της δημόσιας Υγείας ενόψει ΔΕΘ - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Ροή Υγεία

ΠΟΕΔΗΝ: Πορεία “σωτηρίας” της δημόσιας Υγείας ενόψει ΔΕΘ

Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ετοίμαζει στη Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, η Ομοσπονδία διοργανώνει «πορεία σωτηρίας της δημόσιας υγείας» την Παρασκευή 7/9. Η πορεία θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα το Σάββατο στις 18.00 η ΠΟΕΔΗΝ θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «πέρυσι είπε ένα σωρό ψέματα για την Δημόσια Υγεία», η οποία, όπως αναφέρει «καταρρέει από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων».

«Μίλησε ο κ.  Τσίπρας για την εμβληματική μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με τη δημιουργία 239 ΤΟΜΥ σε 65 αστικές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση κατάφερε να λειτουργήσει μόνο 69 ΤΟΜΥ με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηρίζει επίσης «ψέμα» τις περυσινές αναφορές του κ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ για τις προσλήψεις προσωπικού. «Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πέρυσι στη ΔΕΘ ότι από το 2015 προστέθηκαν στο ΕΣΥ πάνω από 9.000 γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες στελέχωσης με επιπλέον 9.500 άτομα το επόμενο διάστημα. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσέλαβε έως τώρα 18.500 υπαλλήλους στο ΕΣΥ. Το μεγαλύτερο ψέμα, που έχει πει ο κ. Τσίπρας. Παρέλαβε ως κυβέρνηση τα Νοσοκομεία με 69.223 υπαλλήλους και τα παραδίδει με 63.150 υπαλλήλους. Μείωση κατά 6.073» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επισημαίνει τέλος ότι οι περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στα νοσοκομεία κατά τα χρόνια των μνημονίων ανήλθαν στο 40%, ενώ όπως σημειώνει, «ετοιμάζονται να περικόψουν και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ