Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, το ίδιο και η εμπειρία της εγκυμοσύνης της. Δεν έχει κάθε γυναίκα τα ίδια συμπτώματα με μια άλλη γυναίκα ή ακόμα και τα ίδια συμπτώματα από τη μία δική της εγκυμοσύνη στην επόμενη!

Βέβαια, τα πιο συχνά συμπτώματα είναι:

  • Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη, το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης: μικρή αιμορραγία και, μερικές φορές, κράμπες.
  • Εκτός από αιμορραγία, μια γυναίκα μπορεί να παρατηρήσετε ένα λευκό, γαλακτώδες υγρό από τον κόλπο της. Αυτό σχετίζεται με την πάχυνση των τοιχωμάτων του κόλπου, η οποία ξεκινά σχεδόν αμέσως μετά τη σύλληψη.
  • Οι αλλαγές στο στήθος είναι ένα ακόμα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης. Τα επίπεδα των ορμονών μιας γυναίκας αλλάζουν ραγδαία μετά τη σύλληψη.
  • Μια αίσθηση αυξημένης κόπωσης είναι επίσης φυσιολογική στην εγκυμοσύνη, ξεκινώντας από νωρίς. Μια γυναίκα μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ασυνήθιστα κουρασμένη, μόλις μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη.
  • Η πρωινή αδιαθεσία είναι ένα γνωστό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε έγκυος γυναίκα θα το νιώσει. Η ακριβής αιτία της πρωινής αδιαθεσίας δεν είναι γνωστή, αλλά οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ενδέχεται να συμβάλλουν σε αυτό το σύμπτωμα.
  • Το πιο προφανές από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (και αυτό που κάνεις τις περισσότερες γυναίκες να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης) είναι φυσικά μια χαμένη περίοδος.

Πηγή:Iatropedia.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ