Ποια ποτά προστατεύουν από το την απώλεια μνήμης - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Ποια ποτά προστατεύουν από το την απώλεια μνήμης

Απώλεια μνήμης μαζί με δυσκολία στην εκτέλεση οικείων καθηκόντων, μειωμένη κρίση και αλλαγές στη διάθεση είναι τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας.  Άνοια είναι μια κοινή πάθηση για τους ηλικιωμένους, ενώ ο πιο συνηθισμένος τύπος άνοιας είναι το Αλτσχάιμερ.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ συνήθως εμφανίζεται σε ανθρώπους άνω των 65 ετών ενώ επηρεάζει περίπου έναν στους έξι ανθρώπους άνω των 80 ετών. Ωστόσο, τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι αναπόφευκτη και υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε αυτόν τον κίνδυνο.

Συμφώνα με αποτελέσματα τελευταίων ερευνών υπάρχουν τρία ποτά που μπορούν να προστατεύσουν από την απώλεια μνήμης.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο της γνωστικής εξασθένησης στους ηλικιωμένους κατά 50%. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης διαπίστωσε μείωση επικινδυνότητας της τάξεως του 86% σε εκείνους που είχαν μια γενετικά αυξημένη πιθανότητα για Αλτσχάιμερ.

Νερό

Σύμφωνα με έρευνες, η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική, αφού μόνο το να είναι κανείς έστω και κατά 1% αφυδατωμένος μπορεί να προκαλέσει μείωση κατά 5% της γνωστικής του λειτουργίας. Επίσης, είναι γνωστό ότι η αφυδάτωση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των εγκεφαλικών κυττάρων σε μέγεθος και μάζα. Για αυτό το λόγο η μη κατανάλωση αρκετού νερού αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την άνοια.

“Λάτε” με κουρκούμη!

Σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού περιοδικού Nutrition αναφέρεται ότι η κουρκούμη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της άνοιας. Η κουρκουμίνη είναι η δραστική χημική ουσία στο εν λόγω μπαχαρικό, η οποία αποτρέπει την μείωση της ψυχικής λειτουργίας. Αν και η κουρκούμη χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε φαγητά με κάρι, πιο πρόσφατα βρέθηκε ότι απορροφάται πιο αποτελεσματικά σε μορφή “λάτε” (με γάλα) ροφήματος.

Πηγή: Iatropedia.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ