Ποιες εξελίξεις δρομολογεί η «βαριά» δίωξη στην Τουλουπάκη - Karfitsa.gr
Παραπολιτικά

Ποιες εξελίξεις δρομολογεί η «βαριά» δίωξη στην Τουλουπάκη

Νέο κύκλο έρευνας για τα πεπραγμένα της εισαγγελέως Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis, σηματοδοτεί η βαρύτατη ποινική δίωξη που της ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για μια κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και πέντε σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίωξη όμως εις βάρος της Ελένης Τουλουπάκη εκτός από τη νέα ανακριτική έρευνα που σηματοδοτεί, θα δρομολογήσει και διαδικασίες αναφορικά με την παραμονή της ή μη της κατηγορούμενης πλέον εισαγγελέως στη θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες θα πρέπει η δίωξη εις βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς να γνωστοποιηθεί από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, στον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστών Γεώργιο Χοιμέ, στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραιτάκη.

Ακολούθως, ο κ. Τσιάρας αναμένεται να στείλει ερώτημα στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να τεθεί σε προσωρινή αργία η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς μέχρι την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Το ΑΔΣ είναι το αρμόδιο όργανο το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο για το θέμα της αργίας ή μη της κυρίας Τουλουπάκη, εκτός και αν η ίδια προβεί προηγουμένως σε δήλωση αποχής από την άσκηση των καθηκόντων της ή ακόμη και σε παραίτηση.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η πειθαρχική διαδικασία κατά της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς. Δικαίωμα πειθαρχικού ελέγχου έχουν εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, η κυρία Αλειφεροπούλου, ο κ. Πλιώτας και ο κ. Χοϊμές. Είθισται, η πειθαρχική διαδικασία να ασκείται αυτεπάγγελτα από στον προϊστάμενο της επιθεώρησης δικαστών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κ. Χοϊμές, χωρίς ωστόσο να εμποδίζεται η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου από τους έχοντας εν προκειμένω δικαίωμα να την ασκήσουν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ