Ποινές μαμούθ σε διακινητές που κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες σε αποθήκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ποινές μαμούθ σε διακινητές που κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες σε αποθήκη

Mε ποινές μαμούθ από 48 έως και 280 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, οκτώ άτομα για την διακίνηση 46 μεταναστών από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Μιανμάρ.

Το δικαστήριο του έκρινε ένοχους, καθώς εκτός από διακίνηση μεταναστών από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τους οδηγούσαν σε αποθήκες-φυλακές, όπου ζητούσαν και άλλα χρήματα για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ειδικότερα, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι εξής: σε δυο Μολδαβούς και έναν Πακιστανό η ποινή είναι στα 280 χρόνια, σε δυο Πακιστανούς και έναν ηλικιωμένο Έλληνα, ιδιοκτήτη της αποθήκης 188 χρονιά και σε έναν Πακιστανό η ποινή των 96 χρόνων. Όλοι τους έχουν εκτιτέα ποινή τα 20 χρόνια. Αντίθετα, σε 48 χρόνια καταδικάστηκε ένας νεαρός Ρουμάνος, για απλή συνεργεία, με εκτιτέα ποινή τα 8 χρόνια.

Το μαρτύριο των 26 Πακιστανών, δυο Μπαγκλαντεσιανών και δυο υπηκόων Μιανμάρ αποκαλύφθηκε, τον Ιούλιο του 2018, όταν αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο διακινητών, ενώ σε παρακολούθηση που έγινε βρέθηκαν σε αποθήκη στην Σίνδο, οι μετανάστες που κρατούνταν φυλακισμένοι.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ