Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία λόγω ανεπάρκειας Βιταμίνης D - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία λόγω ανεπάρκειας Βιταμίνης D

Η ανεπάρκεια βιταμίνης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι επηρεάζει το 8% του πληθυσμού, γεγονός που την καθιστά την τρίτη πιο κοινή διατροφική ανεπάρκεια στη χώρα.

Δείτε ποια είναι τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Αδύναμα οστά: Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών καθώς βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο. Οι συνέπειες της ανεπάρκειας είναι δευτερογενής υπερπαραθυρεοειδισμός και οστική απώλεια, που οδηγεί σε οστεοπόρωση και κατάγματα. Εάν αισθάνεστε πόνο στα οστά και στις αρθρώσεις, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη βιταμίνη D.

Απώλεια μαλλιών: Αν χάνετε 50-100 τρίχες την ημέρα, κινείστε εντός φυσιολογικών ορίων, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων. Εάν η ποσότητα των τριχών που πέφτουν είναι μεγαλύτερη, ίσως πρόκειται για ένδειξη ανεπάρκειας βιταμίνης D.

Γνωστική εξασθένηση: Αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ξεκάθαρος, μελέτη του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ έδειξε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τα νευρωνικά δίκτυα στον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τον σχηματισμό της μνήμης.

Ακράτεια: Εκτός από την εξασθένιση των οστών, μελέτες έχουν συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με μείωση της μυϊκής δύναμης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τους μύες του πυελικού εδάφους που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη, τον κόλπο, τη μήτρα και το ορθό.

Πηγή: Iatropedia.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ