Ποιοι και γιατί δεν αποκλείουν ανοιξιάτικη… κάλπη! - Karfitsa.gr
Παραπολιτικά

Ποιοι και γιατί δεν αποκλείουν ανοιξιάτικη… κάλπη!

Αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως οι φήμες που κυκλοφορούν για πρόωρες κάλπες ακόμα και την άνοιξη δεν αποτελούν προϊόν επιστημονικής φαντασίας.

Παραδέχονται πως «δεν είναι το στοίχημα που κερδίζει και στο οποίο θα πόνταραν τα λεφτά τους», ωστόσο πιστεύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχετική εισήγηση στο γραφείο του, την οποία θα αξιολογήσει από τον νέο χρόνο.

Όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ του newpost.gr, από τη στιγμή που οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να παίρνει φιλολαϊκά μέτρα για το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν μπορούν να αποκλείσουν τίποτα. «Λογικό είναι να πάει στις κάλπες τώρα που είναι στα πάνω του», τονίζουν “και όχι να περιμένει να πάρει στην πλάτη του τη φθορά της εξουσίας μετά από τέσσερα χρόνια”.

Αρωγός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο να «κάψει» πολύ γρήγορα την απλή αναλογική με διπλές εκλογές είναι και οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πως για την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά νωρίς για να αποτυπώσει οποιαδήποτε φθορά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πιο δυνατό κίνητρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμα «εν κινήσει» σε μια διαδικασία μετεξέλιξης και συνεπώς δεν θα έχει πετύχει τη συσπείρωση που θα επιθυμούσε μέσω της διεύρυνσης. Με αυτό το δεδομένο ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία για τον πρωθυπουργό θα είναι να πετύχει μια δεύτερη συνεχόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα που θα είναι πολύ δύσκολο να την αφομοιώσει. Σε μια τέτοια περίπτωση η Κουμουνδούρου θα έμπαινε σε μεγάλες περιπέτειες και η ΝΔ θα έμενε ο μοναδικός ισχυρός πόλος.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ