Ποιος είναι τελικά πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού; - Karfitsa.gr
Karfitsomata Παραπολιτικά

Ποιος είναι τελικά πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού;

Έπεσε πολύ γέλιο στα δημοσιογραφικά γραφεία με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του Ερυθρού Σταυρού που παρουσίαζαν άλλον πρόεδρο στο τιμόνι του οργανισμού.

Με δελτίου τύπου που εστάλη  στις  5 Νοεμβρίου, ελέχθη ότι  στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεδρίασαν τα μέλη του κεντρικού  συμβουλίου  και εξέλεξαν νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το γιατρό  Ανδρέα Μαμαντόπουλο.

Με άλλο δελτίο τύπου, που εστάλη την ίδια μέρα, τονίζεται ότι παραμένει πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  ο Νικόλαος Οικονομόπουλος , ο οποίος χαρακτήρισε παρωδία με πραξικοπηματικά χαρακτηριστικά τη δήθεν παραίτηση και αντικατάσταση του. Στη δήλωση του ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε:«Ουδέποτε υπήρξε νόμιμη συνεδρίαση στις 5 Νοεμβρίου 2018, με θέμα την αμφισβήτηση του προέδρου. Η επιχείρηση κατάληψης της προεδρίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με αντικαταστατικό και πραξικοπηματικό τρόπο, αποτελεί παρωδία η οποία αποκάλυψε τους εμπνευστές του σχεδίου διάλυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υφαρπαγής της περιουσίας του, κατέληξε.

Δύο μέρες αργότερα στις 7 Νοεμβρίου, εστάλη και τρίτο δελτίο τύπου που λέγεται ότι τo κεντρικό διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), συγκλήθηκε νόμιμα και συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία στις 5 Νοεμβρίου 2018 όπου αντικατέστησε τον κ. Οικονομόπουλο με τον κ. Μαμαντόπουλο. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για δυσλειτουργία του οργάνου και έλλειψη πνεύματος συνεργασίας με τους εργαζόμενους.

Είναι κρίμα ένας ιστορικός οργανισμός να διασύρεται και να διακυβεύεται η φήμη και η αξιοπιστία του με αυτόν τον τρόπο!

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ