"Πράσινο φως" από το δήμο Θεσσαλονίκης για το γήπεδο του ΠΑΟΚ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» από το δήμο Θεσσαλονίκης για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

To “πράσινο φως” για την εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ,  άναψε χθες το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης έκανε λόγο για προχειρότητα από την πλευρά της διοίκησης αλλά και του δημοτικού συμβουλίου για το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα συζητείται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

«Πρωταθλητής δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Είναι και η Θεσσαλονίκης. Εγώ βάζω την πόλη πάνω από την ομάδα μου»,ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου.

Τις επιφυλάξεις του για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωση», Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης σε αυτό το στάδιο παραμένει ασαφές τι θα γίνει με το κολυμβητήριο, με το 27ο λύκειο και εάν θα υπάρξει ενίσχυση του πρασίνου.

Το θέμα υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρατάξεων. «Λευκό» ψήφισε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζει το αίτημα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ “ως έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία”.

Παράλληλα ζητά να προβλεφθούν αντισταθμιστικά έργα και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω από το γήπεδο.

Ακόμα ζητά, να προβλεφθούν οι αναγκαίοι χώροι στάθμευσης αλλά και οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η λειτουργία του νέου γηπέδου στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τούμπας να ενσωματωθεί σύμφωνα με σύγχρονες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους και με όρους σεβασμού στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Το ειδικό χωρικό σχέδιο θα καλύψει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Αδαμίδου, Μικράς Ασίας, Διογένους και Παπαηλιάκη.

Η έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου θα γίνει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στους όρους που θέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εισήγηση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, είναι ότι “οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξολοκλήρου από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ”.

Παράλληλα, ορίζεται ότι “οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα παραδοθούν διαμορφωμένοι και έτοιμοι προς κοινή χρήση στον δήμο Θεσσαλονίκης άνευ καταβολής οποιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ ελεύθεροι βαρών θα παραδοθούν και θα μεταβιβαστούν στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι κοινωφελείς χώροι που θα προβλεφθούν για την εξυπηρέτηση δημοτικών σκοπών”.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ