«Πράσινο φως» σε ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών και του φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής - Karfitsa.gr
Οικονομία

«Πράσινο φως» σε ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών και του φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής

«Πράσινο φως» στα έργα «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Υλοποίηση φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων» έδωσε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

«Εγκρίναμε με ταχύτατες διαδικασίες και με τη βοήθεια των συναδέλφων υπουργών, δύο σημαντικά έργα: τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το φράγμα του Χαβρία. Το πρώτο έχει ορίζοντα διετίας, το δεύτερο τριετίας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προήδρευσε στη συνεδρίαση, διαβεβαιώνοντας ότι τα δύο έργα θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Όπως είπε, οι μελέτες είναι έτοιμες και τα έργα δημοπρατούνται άμεσα.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι οι φοιτητικές εστίες που θα κατασκευαστούν θα καλύψουν πολύ μεγάλες ανάγκες των φοιτητών σε Βόλο και Λαμία. Υπογράμμισε ακόμη ότι βασικός στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια. Επιπλέον, τόνισε, «θέλουμε ως Κυβέρνηση να δώσουμε τα περισσότερα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία στα Πανεπιστήμιά μας προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες των φοιτητών».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι με τη σημερινή απόφαση εγκρίνεται το πρώτο ΣΔΙΤ για φράγμα. «Το έργο έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές και εταιρείες του εξωτερικού να συμμετέχουν στον διαγωνισμό» είπε. Όπως διευκρίνισε, η κατασκευαστική διάρκεια του έργου θα είναι για τρία χρόνια. «Ξεμπλοκάροντας αυτό το έργο, αντιμετωπίζουμε πλέον συνολικά το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και εξασφαλίζουμε την άρδευση 24.000 στρεμμάτων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή : naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ