Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΜΑΘ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΜΑΘ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου η Ελευθερία Χατζηγεωργίου διαδέχτηκε την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νοτοπούλου, που παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στην κ. Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε στην ομιλία της στο έργο που επιτελεί το ΥΜΑ-Θ και τόνισε πως στη διάρκεια της θητείας της ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις του υπουργείου με τους φορείς.

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Νοτοπούλο εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Μακεδονία και η Θράκη θα αποτελούν πλέον πύλη Ειρήνης και πόλο ανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Βάλαμε σφραγίδα ειρήνης στα Βαλκάνια. Προστατεύσαμε τα εθνικά μας συμφέροντα και αποκτήσαμε ένα σύμμαχο και φίλο μέσα από μια έντιμη συμφωνία», ανέφερε τη κ. Νοτοπούλου. Επίσης, χαρακτήρισε τη διάδοχό της «μαχητική και αποτελεσματική» γυναίκα. «Είναι μια αγωνίστρια», είπε.

Από την πλευρά της, η κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε «τιμητική» την πρόταση που της έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, καθώς η πρόταση της έγινε «σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για την Βόρεια Ελλάδα». Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «συμφωνία – πρότυπο».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ