Προανακριτική Novartis: Νόμιμη ενέργεια η έκδοση ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής λέει ο Επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Νόμιμη ενέργεια η έκδοση ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής λέει ο Επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

Η Προανακριτική που διερευνά για σκευωρία γύρω από την υπόθεση Novartis είναι μοναδική αρμόδια να καλέσει προς κατάθεση τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», σύμφωνα με επιστολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Ο Επόπτης ενημερώνει τα μέλη της Προανακριτικής ότι μπορούν να εκδώσουν εντάλματα βίαιης προσαγωγής για τους μάρτυρες. Έτσι, στην πραγματικότητα, δίνει απάντηση στην αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πως η βίαιη προσαγωγή αποτελεί ενέργεια παράνομη και καταχρηστική.

«Κατά τα λοιπά δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με την κλήτευση την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και .την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή προς την Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, και σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η επιτροπή έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, με την οποία θα ζητείται με βάση τα πραγματικά περιστατικά των χειρισμών της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ζητώντας να εξεταστεί αν συντρέχουν ακόμα οι λόγοι για τη διατήρηση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων.

Η κίνηση αυτή πάντως έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής βαθύτατης ενόχλησης της πλειοψηφίας της προανακριτικής προς το πρόσωπο της κ. Τουλουπάκη την οποία θεωρεί και υπεύθυνη για την εξέλιξη της απόπειρας κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ