, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προγραμματισμός ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων στο Δ. Παύλου Μελά

Συνάντηση για τα θέματα σχολικής στέγης του Δήμου Παύλου Μελά, είχαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές), Ιωάννης Χαρωνίτης, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στον προγραμματισμό ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων καθώς και στα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά.
Ειδικότερα συζητήθηκε η κατασκευή του 12ου Δημοτικού και του 11ου Νηπιαγωγείου Πολίχνης, επί των οδών Ιθάκης και Κοραή, στην περιοχή Άνωθεν Ασύλου στα όρια της Πολίχνης, η οποία έχει δρομολογηθεί σε οικόπεδο που ανήκει στην ΚΤΥΠ ΑΕ καθώς και η κατασκευή του 5ου Δημοτικού Ευκαρπίας σε οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 1599/76026/29.05.2018 Απόφαση δωρεάν παραχώρησής του. Ήδη ο Δήμος διαθέτει τις σχετικές μελέτες και σύντομα θα εκδώσει την Οικοδομική Άδεια του έργου.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο οικόπεδο στο Ο.Τ.Γ11 της οδού Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας με δωρεά της Αναστασίας Λαδένη προς το Δήμο Παύλου Μελά.
Επιπλέον, η ΚΤΥΠ ΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν 4 σχολικά κτίρια (3 για να στεγαστούν Λύκεια και 1 για Δημοτικό) σε οικόπεδα του Δήμου Παύλου Μελά που προορίζονται για εκπαιδευτικές ανάγκες και για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΦΕΚ Καθορισμού Ειδικών Όρων Δόμησης που αφορούν στην κατασκευή τους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ διαβεβαίωσε το Δήμαρχο για τη βούληση της Εταιρείας να δρομολογηθεί άμεσα η επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στον τομέα της σχολικής στέγης ο Δήμος Παύλου Μελά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν  να συνεχιστεί η καλή συνεργασία και επικοινωνία για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων προς όφελος της μαθητικής κοινότητας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, ο Εντεταλμένος στην Εποπτεία και τον έλεγχο των θεμάτων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελετών έργων και σχολικής στέγης Δημήτρης Λαλές, η Προϊσταμένη Τμήματος Σχολικής Στέγης της Τεχνικής Διεύθυνσης Άννα Δημητρού, ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ στην Αθήνα Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και οι κυρίες Πηνελόπη Αντωνίου και Γενοβέφα Δούλια από το Γραφείο Βορείου Ελλάδος της Εταιρείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.