Προειδοποίηση Γώγου: Τα νέα μέτρα θα κρίνουν εάν θα έρθει το lockdown - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Προειδοποίηση Γώγου: Τα νέα μέτρα θα κρίνουν εάν θα έρθει το lockdown

«Σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα και αυτό θα φανεί το πολύ σε ένα 7ήμερο με 10ήμερο θα βγουν στο τραπέζι οι επόμενες δέσμες μέτρων. Η προσπάθεια είναι να υπάρχει βελτίωση των δεικτών και των παραμέτρων ώστε να μην φτάσουμε σε μέτρα όπως lockdown» ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής σημείωσε ότι «η προσπάθεια θα είναι για περιορισμένο lockdown, όχι γενικευμένο όπως τον χειμώνα. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο πράγμα να συμβεί κάτι τέτοιο ακόμη και για επτά ή 10 ημέρες, έχει πολλές συνέπειες. Θα είναι μια προσπάθεια για τοπικά lockdown σε περιοχές πολύ δύσκολες, είτε σε δομές». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολο να απομονώσεις μια γειτονιά της Αθήνας από τις υπόλοιπες, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αλλά μπορεί να υπάρξει τουλάχιστον περιορισμός σε περιοχές που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός».

«Τι σημαίνει lockdown; Σύντομα θα έχουμε ανακοπή της διασποράς. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το συνεχίζουμε συνέχεια. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, παίρνοντας τα αναγκαία μέτρα υπό συνθήκες επιτηρούμενης κανονικότητας» ανέφερε.

Σε ότι έχει να κάνει με τον συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο κ. Γώγος είπε ότι αποτελούν μία από τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, ότι η μάσκα προφυλάσσει σε ένα μεγάλο ποσοστό και μία από τις σημαντικές παραμέτρους είναι και η συχνή χρήση αντισηπτικών. «Πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια» κατέληξε. Για το θέμα του κορvνοϊού στα σχολεία ο κ. Γώγος επισήμανε ότι «οι τάξεις πρέπει να αραιώσουν όσο γίνεται». «Όταν σε ένα μέτρο προστίθεται ένα βαρύτερο, το βαρύτερο είναι πιο δύσκολο να τηρηθεί και δημιουργείται φαύλος κύκλος» ανέφερε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ