Προειδοποιεί ο Παναγιωτόπουλος για αύξηση του κινδύνου ατυχήματος με την Τουρκία - Karfitsa.gr
Πολιτική

Προειδοποιεί ο Παναγιωτόπουλος για αύξηση του κινδύνου ατυχήματος με την Τουρκία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε ότι «Η ένταση σε μικρούς χώρους αυξάνει τον κίνδυνο για ατύχημα». Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα και το περιστατικό παρενόχλησης ψαράδων στις Οινούσσες. «Είναι αυξημένη η δραστηριότητα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, καθώς δεν έχει κοπάσει η κατάσταση στον Έβρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι έχουν γίνει διαβήματα προς τους οργανισμούς και το ΝΑΤΟ. «Περιμένουμε καλή τη πίστη μια καλύτερη συμπεριφορά», σημείωσε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή όροι καλής γειτονίας».

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε πως η τελευταία του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν πριν από 15-20 μέρες, λέγοντας ότι  «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε και να εξηγούμε, όπως για παράδειγμα στον Έβρο, ότι θα ενισχύσουμε τα σύνορά μας, ως άγρυπνοι φρουροί, κι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας ή εξήγησης».

«Εμείς δείχνουμε καλή διάθεση, θέλουμε να δείξει και η άλλη πλευρά, τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά», είπε ο υπουργός και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «Δεν νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μάς κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ