Προμαχώνας: Ομαλοποιείται η κατάσταση μετά το πρωινό "έμφραγμα" (φωτο) - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Προμαχώνας: Ομαλοποιείται η κατάσταση μετά το πρωινό “έμφραγμα” (φωτο)

Του Κώστα Καντούρη

 

Ομαλοποιείται η κατάσταση στα σύνορα του Προμαχώνα μετά το πρωινό “έμφραγμα” από χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, καθώς η συγκεκριμένη δίοδος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι η μοναδική που είναι ανοιχτή. Μετά τις 3 το μεσημέρι τα αυτοκίνητα που ήταν στη γραμμή των συνόρων ήταν λίγα, σε σχέση με την ουρά των περίπου δέκα χιλιομέτρων που είχε δημιουργηθεί το πρωί. Εκτιμάται ότι μεγάλες ουρές θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν τους εκδρομείς και τις επόμενες ημέρες, ειδικά τις πρωινές ώρες όταν συγκεντρώνονται χιλιάδες εκδρομείς κυρίως από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, την Πολωνία, όπως και Έλληνες τουρίστες που προέρχονται από τη Γερμανία.

Μεγάλος αριθμός των εισερχομένων υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού, ανάλογα και με τον βαθμό κινδύνου που προκύπτει από τη συμπλήρωση της φόρμας του καθένα. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που κάνουν έλεγχο και τα τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ που λαμβάνουν δείγματα από τους τουρίστες, προχωρούν στη διενέργεια των τεστ ανάλογα με συγκεκριμένα στοιχεία που εμφανίζονται στον κωδικό του κάθε ταξιδιώτη. Έτσι στην περίπτωση που συμπληρωθεί μεγάλος αριθμός τουριστών με αυξημένο βαθμό κινδύνου, επιμηκύνονται και οι ουρές.

Το πρωί στο τελωνείο του Προμαχώνα δημιουργήθηκε ουρά που έφτανε μέχρι και τα δέκα χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Βουλγαρίας, καθώς δεκάδες αυτοκίνητα Σέρβων είχαν βρεθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα και έμειναν εγκλωβισμένα, λόγω της απαγόρευσης που ίσχυσε το πρωί. “Εγώ περίμενα μιάμιση ώρα στην ουρά, αν δεν ήταν τα μέτρα θα περνούσα από τα σύνορα των Ευζώνων και δεν θα είχα τέτοια προβλήματα”, είπε στην karfitsa.gr ο Ιωάννης Φάκας που ήρθε με την οικογένειά του από τη Γερμανία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους Σέρβους λύθηκε όταν μετά τις 8 το πρωί δόθηκε εντολή να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα, εφόσον είχαν φτάσει στην περιοχή πριν τις 6 το πρωί, όταν άρχισε η εφαρμογή της απαγόρευσης εισόδου για τους Σέρβους, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ