Προς νέα παράταση στο σίριαλ με τους λιγνίτες της ΔΕΗ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Προς νέα παράταση στο σίριαλ με τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Νέα παράταση πήρε το σίριαλ σχετικά με τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κομισιόν ενέκρινε ακόμη μια παράταση έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, ώστε η ΔΕΗ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό πώλησης του πακέτου της Μεγαλόπολης και της Μελίτης.

Στόχος της αποεπένδυσης των δυο λιγνιτικών μονάδων είναι ο περιορισμός των μεριδίων αγοράς της ΔΕΗ κάτω από το 50%, στο πλαίσιο της υλοποίησης των κοινοτικών αποφάσεων.

Η ΔΕΗ είχε ορίσει αυτοβούλως ημερομηνίες παράδοσης της συμφωνίας μετόχων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αλλά εκκρεμεί ακόμη η συμφωνία με τη διοίκηση των ορυχείων της Αχλάδας που τροφοδοτούν με λιγνίτη τη Μελίτη, ώστε να διαμορφωθούν ελκυστικότερες τιμές για τους υποψήφιους επενδυτές.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων επενδυτών είναι ενεργειακοί όμιλοι από την Ελλάδα, την Κίνα και την Τσεχία.

H ΔΕΗ γνωστοποίησε επίσης ότι την 1η Μάϊου αποπλήρωσε το υπόλοιπο ομολόγου 350 εκατ. ευρω. Επιπλέον ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P πιστεύει ότι οι υφιστάμενες σήμερα πιστωτικές γραμμές της εταιρείας θα στηρίξουν τις ανάγκες ρευστότητας της ΔΕΗ για τους επόμενους 12 μήνες, «αν και τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018 ήταν ασθενέστερα του αναμενόμενου».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ