«Προς Φθινόπωρο εκλογών;» - Karfitsa.gr
Άρθρα

«Προς Φθινόπωρο εκλογών;»

του Ζαχαρία Ζούπη

Ο βίος αυτής της τόσο « πρωτότυπης» αριστεροακροδεξιάς  και μοιραίας γα την χώρα Κυβέρνησης τελειώνει. Tον Σεπτέμβριο του 2019 θα έχουμε το αργότερο εκλογές, αν και οι περισσότεροι αναλυτές μιλάνε τον Μάιο του 2019. Ωστόσο, γιατί να τραβήξει για άλλους δέκα ή δεκατέσσερεις μήνες μια Κυβέρνηση που ήδη προχωράει ασθμαίνοντας και βασανιστικά; Γιατί να ταλανιστεί για τόσους ακόμα μήνες μια Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα εσωτερικά προβλήματα; Γιατί να κρατήσει ακόμα μια Κυβέρνηση οικτρής κοινωνικής μειοψηφίας; Καλά τα αστεία από « περίεργες » δημοσκοπήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που αδιαμφισβήτητα καταγράφεται είναι ότι η ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει.

Κακά τα ψέμματα. Ένα θέμα θα κρίνει τον χρόνο των εκλογών: Η εφαρμογή ή όχι της δύο φορές ψηφισμένης από την Κυβερνητική πλειοψηφία μείωσης μέχρι και 18% των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019. Αν η Κυβέρνηση καταφέρει να πάρει παράταση κατά έξι τουλάχιστον μήνες , θα κρατήσει ακόμα κάποιο διάστημα και θα πάει σε εκλογές το 2019.. Αν δε την πάρει , κάτι που είναι το πιο πιθανό, οι εκλογές θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα και μάλλον το Φθινόπωρο. Κάθε άλλη παράταση θα είναι τουλάχιστον αυτοκτονική.

Θα είναι αυτοκτονική γιατί η διαφορά όλο και μεγαλώνει υπέρ της Ν.Δ. Γιατί αν ισχύσουν οι μειώσεις των συντάξεων, προφανώς θα αυξηθεί η οργή κατά της Κυβέρνησης. Ας ληφθεί δε υπόψη , ότι από τώρα ως τον Δεκέμβριο εκατομμύρια Έλληνες θα πληρώσουν σειρά φόρων και όλος ο μύθος της « καθαρής εξόδου» θα καταρρέει στα γκισέ της Εφορίας. Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι ενώ θα γίνονται αυτά, η Κυβέρνηση είτε με μπουρμπουάρ, είτε με ηρωικές δηλώσεις θα πείθει κανένα; Για αυτό και καλά θα κάνουν οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να ετοιμάζονται για εκλογές.

Η συζήτηση στην Βουλή πέραν άλλων άλλωστε έδειξε κάτι νέο. Στα όσα γνωστά είπε ο Πρωθυπουργός, είδε για πρώτη φορά ένα Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντάει με την ίδια γλώσσα και μια Φώφη Γεννηματά πιο επιθετική παρά ποτέ. Βρέθηκε εν ολίγοις σε ένα πολιτικό κλοιο και ένα σαφές μήνυμα όλων , ότι « σε καταλάβαμε» και δεν θα περνάει κουβέτα έτσι από εδώ και πέρα. Τίποτα πια δεν είναι όπως χθες.

Μ΄αυτά και με εκείνα, ο κ.Τσπρας βρίσκεται μπροστά σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτός θα αποφασίσει και αυτός θα πάρει και τις ευθύνες γνωρίζοντας ότι δεν αποτελεί πια το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ…

 

Ο κ. Ζαχαρίας Ζούπης είναι πολιτικός αναλυτής.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ