Προωθείται η υλοποίηση του "πάρκου για όλους" στην περιοχή της Τούμπας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Προωθείται η υλοποίηση του “πάρκου για όλους” στην περιοχή της Τούμπας

Η προώθηση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του πρότυπου “ πάρκου για όλους” στο πρώην ορφανοτροφείο “ Μέγας Αλέξανδρος”, που θα είναι φιλόξενο και για τα άτομα με αναπηρίες, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας,, με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Σταμάτη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.

Στην συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου με το ποσό των 450.000 ευρώ από το υπουργείο, καθώς οι σχετικές μελέτες ήδη ολοκληρώνονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το “ πάρκο για όλους” θα κατασκευαστεί στην έκταση μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Παυσιλίπου και Ολυμπίας, στην περιοχή της Τούμπας, που παραχωρήθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Εργασίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη λειτουργία σταθμών για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων ατόμων, στο πλαίσιο της υπηρεσίας εξ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης που λειτουργεί από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Εκφράστηκε, μάλιστα, η πρόθεση αντίστοιχοι σταθμοί να τοποθετηθούν σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε τα κωφά και βαρήκοα άτομα να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ