Πρυτανεία ΑΠΘ για παρέμβαση φοιτητών: Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Πρυτανεία ΑΠΘ για παρέμβαση φοιτητών: Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, με αφορμή την παρέμβαση φοιτητών στο κτίριο της Πρυτανείας σήμερα το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γνώμονα την ακαδημαϊκή δεοντολογία και δημοκρατική ευαισθησία επιδίωξαν να συζητήσουν με αντιπροσωπεία ομάδας φοιτητών, οι οποίοι ήλθαν το πρωί στο Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Η ομάδα των φοιτητών απέρριψε την πρόταση διαλόγου και μερίδα αυτών εξαγριωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της Πρυτανείας στον 7ο όροφο. Προτάσσοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτίριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγήν εγκλωβισμού ατόμων.

Η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων είναι ευθύνη και προτεραιότητα των Πρυτανικών Αρχών. Η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ