Πρωτοφανές: Πρόλαβαν και δικάζουν τους αγρότες της Νίκαιας - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Κοινωνία

Πρωτοφανές: Πρόλαβαν και δικάζουν τους αγρότες της Νίκαιας

Πρωτοφανής κίνηση των δικαστικών αρχών της Λάρισας έχει προκαλέσει την οργή των αγροτών. Κάλεσαν σε δίκη την 1η Μαρτίου δέκα αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας, που στήθηκε μόλις χθες, με την κατηγορία ότι προκάλεσαν 270 αγρότες να κλείσουν τον δρόμο.

Είναι η πρώτη φορά που δικαστικές αρχές ολοκληρώνουν δικογραφία σε μία ημέρα, χωρίς να κληθούν οι κατηγορούμενοι, το οποίο βέβαια προβλέπεται. Αυτό έγινε με μόνο μια μαρτυρική κατάθεση ενός αστυνομικού του τμήματος Τροχαίας. “Είναι απόφαση της κυβέρνησης επειδή δεν τολμούν να μας πάρουν αυτόφωρο”, είπε στην karfitsa.gr το μέλος της επιτροπής μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας.

Συνήθως, τα αποκαλούμενα “αγροτοδικεία” δικάζουν τουλάχιστον δύο χρόνια μετά τα αγροτικά μπλόκα και αυτό λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στον προσδιορισμό των δικών. Άλλωστε, η κίνηση ταχύτερων διαδικασιών είναι αδύνατη, λόγω του τεράστιου φόρτου των δικαστικών υποθέσεων. Στην περίπτωση των δέκα αγροτοσυνδικαλιστών όλα έγιναν με την πιο ταχεία οδό που προβλέπει η δικονομία, με μοναδική τήρηση της προθεσμίας που αφορά το κλητήριο θέσπισμα.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ