Πρόβλεψη Γεραπετρίτη για τη συνέχεια της υπόθεσης Novartis στη Βουλή - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Πρόβλεψη Γεραπετρίτη για τη συνέχεια της υπόθεσης Novartis στη Βουλή

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως «Σήμερα θα υπάρχει ανακοίνωση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφού μελετηθεί τουλάχιστον ακροθιγώς η δικογραφία, δηλαδή να υπάρχει μία ανάγνωση των στοιχείων και έχουμε μία εικόνα εκ πρώτης όψεως, θα υπάρξει η πρώτη τοποθέτηση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Στην συνέχεια πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» «Εάν υπάρξει εν τέλει μία κατάληξη προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ειδικής προανακριτικής εξέτασης, δηλαδή της προανακριτικής Επιτροπής, θα πρέπει να υπάρξει πρόταση από 30 βουλευτές, οι οποίοι θα στοιχειοθετούν ακριβώς- σε ένα εξατομικευμένο κείμενο απόδοσης κατηγοριών- δηλαδή θα πρέπει να αναφέρεται ότι ο χ υπουργός φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα α, β και γ και για τον λόγο αυτό θέτουμε ένα ζήτημα σύστασης ειδικής προανακριτικής Επιτροπής για να εξετάσει τα αδικήματα αυτά».

Παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει μία σύντομη αποσβεστική προθεσμία για τα αδικήματα, τα οποία είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης συνόδου από αυτήν την περίοδο που τρέχουμε για τα αδικήματα της προηγούμενης. Είναι κάτι που θα αλλάξουμε στη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να μην υπάρχει αυτή η σύντομη προθεσμία. Πάντως υπάρχει μία σχετική πίεση χρόνου, αλλά βέβαια θα υπάρχει μία ταχεία κίνηση νομίζω εκ μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Άρα αναμένουμε σε ένα σύντομο χρόνο, εφόσον τελικώς καταλήξει εκεί η κοινοβουλευτική ομάδα, ότι θα έχουμε την πρόταση για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια η ειδική προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει για να εξετάσει πρώτον το ζήτημα της δικής της αρμοδιότητος, δηλαδή αν τα φερόμενα αδικήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της βουλής κι αν τελικώς κριθεί ότι εμπίπτουν, θα συνεχίσει με την εξέταση κατ’ ουσίαν των αδικημάτων και θα φέρει στην ολομέλεια ένα πόρισμα. Η ολομέλεια τελικά θα αποφασίσει αν θα υπάρξει ή όχι ποινική δίωξη και αν θα συσταθεί κατά το Σύνταγμα το αρμόδιο δικαστήριο, ή θα διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ