Πρόβλεψη για καταιγίδες και πλημμύρες το φθινόπωρο - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Περιβάλλον

Πρόβλεψη για καταιγίδες και πλημμύρες το φθινόπωρο

Σημαντικές καταιγίδες έπληξαν πολλές τοποθεσίες από την Ιταλία μέχρι τη Ρουμανία και την Ελλάδα καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Accuweather, Τyler Roys, τέτοιου τύπου φαινόμενα είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθούν και τον Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Τα συστήματα κακοκαιριών λόγω του ότι θα κινούνται αργά, θα παράγουν φαινόμενα με μεγάλη διάρκεια και συνεπώς αυτά θα είναι ικανά να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο, αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα και η μετάβαση στον πιο ψυχρό καιρό θα είναι απότομη.Καθώς το Φθινόπωρο θα προχωράει, ο κίνδυνος σοβαρών καταιγίδων θα αρχίσει να μειώνεται, αλλά θα εξακολουθούν να υπάρχουν διαστήματα ισχυρών τοπικών βροχοπτώσεων. Ειδικότερα, στη νότια Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το Hellenic Weather.com, η μεγαλύτερη συχνότητα βροχοπτώσεων προβλέπεται τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

«Ο καιρός αυτός είναι πιθανό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη γεωργία και στις υπαίθριες δραστηριότητες», δήλωσε ο Roys.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ