Πρόγραμμα ΦιλόΔημος: Χρηματοδοτούνται έργα 8,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θερμαϊκού - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα ΦιλόΔημος: Χρηματοδοτούνται έργα 8,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάσσει τα εξής έργα:

1. Το αποχετευτικό του Μεσημερίου, που θα εξασφαλίσει την ύπαρξη σύγχρονων υποδομών στο μοναδικό οικισμό του Δήμου που εξυπηρετείται από βόθρους, οι οποίοι, λόγω παλαιότητας, παρουσιάζουν συχνές διαρροές, υψώνοντας ένα ισχυρό προστατευτικό πλέγμα για το περιβάλλον.

2. Την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε Ν. Επιβάτες και Αγ. Τριάδα, που θα διασφαλίσει την επάρκεια σε πόσιμο νερό και την άριστη ποιότητα αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

3. Την επισκευή και συντήρηση 20 σχολικών μονάδων και αύλειων χώρων του Δήμου, που με τη σημαντική αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών, έρχεται να αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά τα κτίρια, ενισχύοντας την ασφάλεια των μαθητών και συμβάλλοντας στην ομαλότερη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τρία έργα που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, με το Δήμο να αποτελεί – αναλογικά με τον πληθυσμό του – έναν από τους λίγους που λαμβάνει ένα τόσο υψηλό ποσό, που προσεγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), από το εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Συγχρόνως, αναμένεται και η απόφαση έγκρισης για την ένταξη ακόμα δύο έργων στο «ΦιλόΔημος». Το πρώτο αφορά στην ανάπλαση και αναβάθμιση έξι παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 388.616 ευρώ (225.000 από το πρόγραμμα και 163.616 από ιδίους πόρους), με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικών, ασφαλών και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοινόχρηστων χώρων – παιδικών χαρών. Το δεύτερο, στην προμήθεια μηχανημάτων έργου για την ενδυνάμωση των δομών Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, με προϋπολογισμό 195.000 ευρώ (155.000 από το πρόγραμμα και 40.000 από ιδίους πόρους).

«Με εντατική δουλειά, συντονισμό και πλήρη προσήλωση στο στόχο μας, πετύχαμε να εξασφαλίσουμε υψηλή χρηματοδότηση – μοχλός στην υλοποίηση έργων καίριων για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας –, ενώ δυναμικά συνεχίζουμε να διεκδικούμε και νέες χρηματοδοτήσεις, που θα υποστηρίζουν πρακτικά το έργο μας και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ