, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Δεν είναι περισσότερος από τον επιτρεπόμενο ο κόσμος που μετακινείται με τα αστικά λεωφορεία

Βγαίνουν σταδιακά σήμερα στους δρόμους της πόλης τα 54 από τα συνολικά 180 μεταχειρισμένα λεωφορεία που μισθώνει ο ΟΑΣΘ. Τα λεωφορεία θα ενισχύσουν όλες τις βασικές γραμμές που παρουσιάζουν προβλήματα και κυρίως αυτές της δυτικής Θεσσαλονίκης.  Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν σταδιακά και τα υπόλοιπα 126 μεταχειρισμένα λεωφορεία αλλά και τα λεωφορεία που φτάνουν με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης από τη Λειψία. “Ο στόχος είναι να εντάσσονται σταδιακά, κάθε εβδομάδα 15-20 οχήματα στον στόλο” τόνισε ο κ. Σκόδρας.
Ερωτηθείς για τις συνθήκες συνωστισμού που επικρατούν στα αστικά λεωφορεία εν μέσω κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε ότι ο κόσμος που μπαίνει στα λεωφορεία δεν είναι περισσότερος από τον επιτρεπόμενο! “Και οι έλεγχοι της αστυνομίας οι οποίοι είναι συνεχείς δεν έχουν δώσει αποκλίσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαν επιβληθεί πρόστιμα στον οργανισμό” σημείωσε ο κ. Σκόδρας και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο χώρος ενός λεωφορείου εκ των πραγμάτων είναι περιορισμένος. Ένα λεωφορείο 12 μέτρων έχει πλάτος 2,55 που σημαίνει ότι όλη του η εσωτερική επιφάνεια είναι περί τα 30 τετραγωνικά. Με 65% πληρότητα το επιτρεπτό όριο, συζητάμε για 60 επιβάτες. Ο κάθε επιβάτης έχει- το μέγιστο- διαθέσιμο χώρο μισού τετραγωνικού“.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.