ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου eurokinissi.gr

Αμείωτοι είναι οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, με τα ειδικά κλιμάκια να βγάζουν «λαβράκια».

Κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη, Αττική και Μύκονο.

Ελέγχθηκαν συνολικά 15 καταστήματα – επιχειρήσεις, όπου σε οκτώ περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, σνακ μπαρ εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει αποδείξεις συνολικής αξίας 62,50 ευρώ, ενώ απασχολούσε εργαζόμενο χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, ενώ διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,

Ακόμα, σε καφέ-μπαρ διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καφετέρια σνακ-μπαρ, επτά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καφέ – αναψυκτήριο έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και σε αναψυκτήριο, δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ακόμα, στην Αττική διαπιστώθηκε σε ατομική επιχείρηση, η απασχόληση τεσσάρων εργαζομένων για τους οποίους δεν επεδείχθη σχετικός πίνακας προσωπικού.

Τέλος σε επιχείρηση στη Μύκονο, βρέθηκαν δύο υπάλληλοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και σε καφέ-μπαρ, απασχολούνταν ένας υπαλλήλου που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σχολιάστε