, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρύτανης ΑΠΘ για καταγγελίες φοιτητριών: Μιλήστε, μην φοβηθεί κανένας

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι και ο μόνος τρόπος να γίνει έρευνα τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας για την προσφυγή του στην Εισαγγελία, μετά από πλήθος καταγγελιών εκ μέρους πρώην φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.

Σύμφωνα με τον κ, Παπαϊωάννου, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», κίνητρο για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ήταν ο «ορυμαγδός» καταγγελιών, όπως τις χαρακτήρισε, που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε γκρουπ στα social media. Εκεί και μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, που έδωσε το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μοιραστούν ή να καταγγείλουν τη δική τους εμπειρία, πρώην φοιτήτριες της Φιλοσοφικής αρχικά κι έπειτα της Γεωλογίας, κατήγγειλαν καθηγητές τους για σεξουαλική παρενόχληση.

«Από τη στιγμή όμως που δεν υπήρχε επώνυμη καταγγελία, πήγα στον εισαγγελέα», εξήγησε ο Πρύτανης.

Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωάννου, είπε ότι μία από τις κυρίες επικοινώνησε μαζί του και σήμερα θα συναντηθούν, προτού κάνει επώνυμα την καταγγελία της.

«Για να προχωρήσει η καταγγελία για τον καθηγητή της Γεωλογίας θα πρέπει να υπάρξει επώνυμη καταγγελία», εξήγησε αναφερόμενος στην πρώην φοιτήτρια που κατήγγειλε παρενόχληση από τον καθηγητή της, σε βαθμό που την εμπόδιζε να πάρει πτυχίο.

«Στην περίπτωση της Φιλοσοφικής, έγινε ΕΔΕ όμως επειδή δεν ήταν επώνυμη καταγγελία, δεν προχώρησε», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο πρύτανης κάλεσε όλους τους πρώην και νυν φοιτητές να συμβάλουν στην έρευνα και να μη φοβηθεί κανείς.

Τέλος, κάλεσε την Πολιτεία να «δει το νόμο για το πώς παραγράφονται αυτά τα αδικήματα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.