Πρ. Παυλόπουλος: Αδιαμφισβήτητα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Αδιαμφισβήτητα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας

«Και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζονται σαφώς, και δίχως ίχνος δυνατότητας αμφισβήτησης, από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Διαμηνύουμε, λοιπόν, προς κάθε γείτονα χώρα, και ιδίως προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας, καθώς και της ευρωπαϊκής της προοπτικής – την οποία ευνοούμε ειλικρινώς – είναι η πλήρης και πιστή τήρηση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους. Τούτο, άλλωστε, συνιστά και θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Το μήνυμα αυτό έστειλε εκ νέου σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που επιθεώρησε τον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, στο Φάληρο.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου είναι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Κι αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά τη Συνθήκη του Montego Bay του 1982 είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στη Συνθήκη αυτή. Διότι η Συνθήκη αυτή παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που δεσμεύουν όλους».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «ως προς την υπεράσπιση αυτών των θέσεων δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση. Η υπεράσπιση αυτών των αρχών αποτελεί από την πλευρά μας υπεράσπιση και της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας.Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη, χωρίς κανένα υπολογισμό κόστους, αυτή τη δέσμευση» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εξήρε και τον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού, που «επιβεβαιώνει, διαχρονικώς, το έμβλημά του, το οποίο συντίθεται από το ιστορικό απόφθεγμα του Περικλή, κατά τη μαρτυρία του Θουκυδίδη “Μέγα το της θαλάσσης κράτος”. Αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας με διακατέχουν, μετά το πέρας της επιθεώρησης του Στόλου, για το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας κατά την υπεράσπιση της Επικράτειας και των συνόρων μας, συνακόλουθα δε της Επικράτειας και των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ