Πρ.Παυλόπουλος από Ιωάννινα: Αναφαίρετο δικαίωμα μας να θωρακίζουμε τα νησιά μας έναντι της Τουρκικής απειλής - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Πρ.Παυλόπουλος από Ιωάννινα: Αναφαίρετο δικαίωμα μας να θωρακίζουμε τα νησιά μας έναντι της Τουρκικής απειλής

Ðáñïõóßá ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðç Ðáõëüðïõëïõ êïñõöþèçêáí óÞìåñá,ìå ôçí ðáñÝëáóç ðïëéôéêþí êáé óôñáôéùôéêþí ôìçìÜôùí, ïé åêäçëþóåéò ãéá ôá 105 ÷ñüíéá áðü ôçí áðåëåõèÝñùóç ôçò ðüëçò ôùí Éùáííßíùí, ÔåôÜñôç 21 Öåâñïõáñßïõ 2018 (EUROKINISSI/ËÅÙÍÉÄÁÓ ÌÐÁÊÏËÁÓ)

Η Ελλάδα θα θωρακίζει το έδαφος, τα σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, που είναι και έδαφος, σύνορα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου για την 107η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

“Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον Ελληνικό Στρατό, την 21η Φεβρουαρίου 1913, συνιστά ένα εμβληματικό ιστορικό δίδαγμα της ευψυχίας των Ελλήνων σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση της Πατρίδας. Δίδαγμα, το οποίο συμπυκνώνεται στην προειδοποίηση, προς κάθε κατεύθυνση, ότι για εμάς, τους Έλληνες, δεν υπάρχει δίκαιο του ισχυρού αλλά μόνον η ισχύς του Δικαίου” ανεφερε συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως είπε, «αυτό το μήνυμα, ευκρινές και ισχυρό και υπό όρους αρραγούς ενότητας, στέλνουμε σήμερα από εδώ, τα Ιωάννινα, προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την Τουρκία. Με την αυτονόητη προσθήκη, ότι η Τουρκία θ’ αντιληφθεί πως ως εγγυητές της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας θα επιβάλλουμε τον σεβασμό και την εφαρμογή του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε την αυθαιρεσία της Τουρκίας ως προς την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας αλλά, όλως αντιθέτως, καθιστούμε, για μιαν ακόμη φορά, σαφές πως το λεγόμενο ‘μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης’ είναι παντελώς ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα». Άρα, πρόσθεσε, κατ’ ουδένα τρόπο μπορεί για την Ελλάδα ν’ αποτελέσει αντικείμενο οιασδήποτε διαπραγμάτευσης.

Τα παραπάνω, συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, «συνεπάγονται ότι θ’ ασκούμε, ελεύθερα και δίχως εκπτώσεις, το αναφαίρετο δικαίωμά μας να θωρακίζουμε αμυντικά τα νησιά μας έναντι της προκλητικής τουρκικής απειλής και ότι θα εγγυώμεθα όλα τα δικαιώματα της ελληνικής θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ