Πρ. Παυλόπουλος: Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε υπέρ της Δημοκρατίας - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε υπέρ της Δημοκρατίας

Κορυφαία στιγμή της Αντίστασης κατά της εθνικώς εγκληματικής εφτάχρονης δικτατορίας χαρακτηρίζει την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

“Είναι όμως, ταυτοχρόνως, και διαρκής πηγή έμπνευσης ως προς την αξία της Ελευθερίας, η οποία για εμάς, τους Έλληνες, είναι, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία μας, αρχή βιωματική, με την έννοια ότι οι Έλληνες είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας”, τονίζει επίσης.

Το μήνυμα του ΠτΔ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

“Η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτής της κορυφαίας στιγμής της Αντίστασης κατά της εθνικώς εγκληματικής εφτάχρονης δικτατορίας 1967-1974, είναι Επέτειος Μνήμης των Αγωνιστών και των θυμάτων που έπεσαν στον βωμό της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου.

Είναι όμως, ταυτοχρόνως, και διαρκής πηγή έμπνευσης ως προς την αξία της Ελευθερίας, η οποία για εμάς, τους Έλληνες, είναι, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία μας, αρχή βιωματική, με την έννοια ότι οι Έλληνες είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Κατά συνέπεια, η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε ν’ αγωνιζόμαστε υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στο διηνεκές, εκπέμποντας, urbi et orbi, το μεγάλο «Όχι» σε κάθε μορφής τυραννία και το μεγάλο «Ναι» στον Άνθρωπο και τα Θεμελιώδη Δικαιώματά του”.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ