Πυρά Γεννηματά κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Πυρά Γεννηματά κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά

Discussion regarding the upcoming multi - draft bill, at the plenary hall of the Greek parliament, on June 14, 2018 / Συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, στις 14 Ιουνίου, 2018

Πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά την ειδική συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τις ομιλίες των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα που προηγήθηκαν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παρατήρησε πως «αν είχαν γίνει όσα ακούσαμε δεν θα είχαμε τίποτε να συζητήσουμε σήμερα και όλα θα ήταν λυμένα».

Απευθυνόμενη ειδικότερα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «ευτυχώς που μετά από όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων ήρθε ο κ. Τσίπρας και με ένα άρθρο και ένα νόμο τα κατήργησε όλα», ενώ αναφερόμενη στη σημερινή κυβέρνηση σχολίασε πως «δεν χρειάστηκε καμία άλλη βοήθεια πέρα από αυτή που της πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, ανοίγοντας τον δρόμο να γυρίσει αυτή η γαλάζια λαίλαπα στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα εργασιακά, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως παρά τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός «τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά»: «Στοιχείο πρώτο, 1.130.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 35%, είναι εφιαλτικό νούμερο και κανείς δεν μπορεί να δηλώνει από αυτό το έδρανο ικανοποιημένος» τόνισε και διερωτήτηθηκε: «Αυτή η άποψή σας για την κανονικότητα, οι εργαζόμενοι να είναι φτωχοί και οι άνεργοι χωρίς προοπτική;».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες» στον ΣΥΡΙΖΑ και στην «τυχοδιωκτική του πολιτική», παρατηρώνοντας παράλληλα πως δεν υπήρξε «καμία ουσιαστική αυτοκριτική από την πλευρά του» για να συμπληρώσει όμως ότι αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τη σημερινή κυβέρνηση.

Κατηγόρησε στη συνεχεια την κυβέρνηση ότι «δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους και τους άνεργους» και ότι «φροντίζει μόνο για τους λίγους και ισχυρούς» και απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη είπε πως «το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στη φθηνή και αξιωμένη εργασία είναι καταδικασμένο να αποτύχει».

Κάλεσε ακόμη τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τα «ανατολίτικα παζάρια για τον κατώτατο μισθό». «Ο κατώτατος μισθός μπορεί και πρέπει να αυξηθεί, αλλά μέσα από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων» υπογράμμισε για να προσθέσει: «Όχι άλλα μεγάλα λόγια, πράξεις τώρα αν θέλετε να πάμε πραγματικά σε μία κανονικότητα».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ