Πως μπορεί να βοηθήσει η σύντροφος στην στυτική δυσλειτουργία - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Πως μπορεί να βοηθήσει η σύντροφος στην στυτική δυσλειτουργία

Καταλυτικός είναι ο ρόλος της συντρόφου στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, μιας κατάστασης που, σύμφωνα με στοιχεία, θα βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους οι μισοί άνδρες άνω των 40 ετών. Οι ειδικοί διατείνονται ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της οι σύντροφοι πρέπει να λειτουργούν ως ζευγάρι, ως ολότητα, και όχι ατομικά και μεμονωμένα. Συνεπώς, η στάση που θα τηρήσει η γυναίκα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά…

Είναι αλήθεια, βεβαίως, ότι το έτερον ήμισυ κάποιου με στυτική δυσλειτουργία μπορεί να βιώσει αρνητικά συναισθήματα και να οδηγηθεί σε άτοπες συμπεριφορές (π.χ. υπονοούμενα, απομάκρυνση ή αντιθέτως σε υπερβολικό ερωτισμό). Κι αυτό γιατί οι γυναίκες συνήθως τείνουν να κατηγορούν τον εαυτό τους. Αυτά που πρέπει να γνωρίζει η σύντροφος είναι:

Ενημέρωση

Η ενημέρωση και η απενοχοποίηση, όμως, θα πρέπει να συνοδεύεται από συντροφικότητα, τη θεμελιώδη αρχή για τη διαχείριση της πάθησης. Ο κλονισμός του ανδρισμού που βιώνει ο πάσχων, η ενοχή, η ανησυχία και η ντροπή μπορεί να τον απομακρύνει από τη σύντροφο και να οδηγήσει σε εσωστρέφεια. Η υποστήριξη της συντρόφου, η έμπρακτη απόδειξη συμπαράστασης και η ενστάλαξη της πεποίθησης ότι με κοινή προσπάθεια η πάθηση θα αντιμετωπιστεί και η σεξουαλική τους ζωή θα συνεχιστεί, είναι η υπεύθυνη στάση της απέναντι στον ασθενή.

Η αντιμετώπιση του άγχους

Σημαντικό είναι, επίσης, να διαμορφώνει τις συνθήκες και να υποστηρίζει κάθε πρακτική που αφαιρεί το άγχος που ποικιλοτρόπως του δημιουργείται. Κοινή θα πρέπει να είναι και η προσπάθεια για να καταστεί η επικοινωνία πιο χαλαρή και αποτελεσματική, προκειμένου να επιτευχθεί μια καλύτερη και πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Φαρμακευτικές θεραπείες

Μπορεί να κριθεί απαραίτητη η χορήγηση φαρμάκων, τα οποία διαστέλλουν τα αγγεία του πέους και βοηθούν στην επίτευξη μιας καλής στύσης, ενδοπεϊκές ενέσεις, αλοιφές ή να συσταθεί ακόμα και η διενέργεια χειρουργείου για την τοποθέτηση ξένου σώματος με αντλία στο πέος.

Πηγή: Iatropedia.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ