Πόσο πρέπει να διαρκούν οι διακοπές για να ξεκουραστούμε πραγματικά; - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Πόσο πρέπει να διαρκούν οι διακοπές για να ξεκουραστούμε πραγματικά;

Συνήθως συνδυάζουμε την άδειά μας με μια απόδραση για ξεκούραση και χαλάρωση. Πόσο, όμως, πρέπει να διαρκεί σύμφωνα με τους ερευνητές για να είμαστε ξανά παραγωγικοί όταν επιστρέψουμε στη δουλειά;

Δυστυχώς η απόδραση του Σαββατοκύριακου μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν αρκεί, αν είχατε στο μυαλό σας ότι δυο μέρες είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγετε από τη δουλειά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Sleep Judge που δημοσιεύτηκε στο Travel + Leisure, 11 με 15 μέρες είναι το διάστημα που χρειαζόμαστε για να ξεκουραστούμε πραγματικά και να επιστρέψουμε στη δουλειά παραγωγικοί έπειτα από διακοπές.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περίπου το 76% των εργαζομένων ανάφερε περισσότερη ενέργεια μετά από τόσες ημέρες διακοπών, ενώ το 65% ένιωθε περισσότερο παραγωγικό και το 56% πιο δημιουργικό.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ειδικά τα διεθνή ταξίδια έχουν καλύτερη επίδραση στους εργαζόμενους, όσον αφορά την επιστροφή τους στη δουλειά, γι’ αυτό οργανωθείτε αναλόγως κάντε το δώρο του ταξιδιού στον εαυτό σας, αλλά και στην εργασία σας, επιστρέφοντας πιο παραγωγικοί από ποτέ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ