Πώς να θεραπεύσετε τις ραγάδες - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Πώς να θεραπεύσετε τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι μια αντιαισθητική κατάσταση του δέρματος που επηρεάζει τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες, που έχουν περάσει κάποια απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους, ή σε έφηβους που αναπτύχθηκαν ραγδαία σε μικρό χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές θεραπείας. Κάποιες τοπικές θεραπείες υποστηρίζουν ότι μπορούν να εξαφανίσουν πλήρως τις ραγάδες, αλλά οι περισσότερες από αυτές το μόνο που καταφέρνουν είναι να τις «ξεθωριάσουν».

  1.  Η κοσμητική θεραπεία με λέιζερ κερδίζει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, επειδή είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που επιτρέπει στους ασθενείς να επανέλθουν άμεσα στην καθημερινή τους ζωή. Η κάθε θεραπεία με λέιζερ για τις ραγάδες διαρκεί περίπου 30 λεπτά.
  2.  Μια δεύτερη ειδική θεραπεία με λέιζερ κλασματικό λέιζερ. Περιλαμβάνει την στόχευση ένα μικρό μέρους της ουλής, προκαλώντας μια μικροσκοπική πληγή, στην οποία το σώμα αντιδρά με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και επιθηλίου.
  3.  Μια τρίτη επιλογή θεραπείας του δέρματος για να τις ραγάδες είναι η μικροδερμοαπόξεση. Περιλαμβάνει την εκτόξευση μικροσκοπικών κρυστάλλων στην πληγείσα περιοχή για να αφαιρεθεί ένα στρώμα δέρματος και να μειωθεί ελαφρώς η εμφάνιση των πιο ανοιχτόχρωμων ραγάδων.

Πηγή: Iatropedia.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ