Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι του γιατρού που ζημίωσε τον ΕΟΠΠΥ με 6 εκατ. ευρώ - Karfitsa.gr
Health Slider Κοινωνία

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι του γιατρού που ζημίωσε τον ΕΟΠΠΥ με 6 εκατ. ευρώ

φωτο eurokinissi.gr

«Οι γιατροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχουν πάει στο πειθαρχικό», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Στ.Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, αναφερόμενος στο γιατρό ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε ζημιώσει τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 6 εκατ. ευρώ, μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων.

Όπως εξήγησε ο Στ.Πλωμαρίτης, η ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα τώρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία, ενώ έχει συμβεί πριν από 2,5 χρόνια.

Ο γιατρός, που ήταν στα νοσοκομεία του Διδυμότειχου και της Αλεξανδρούπολης, έγραφε συμπληρώματα διατροφής σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν και οι συνταγές εκτελούνταν κανονικά.

Όμως, σε έλεγχο που έκανε ο ΕΟΠΥΥ, μετά από καταγγελία γυναίκας η οποία διαπίστωσε συνταγογράφηση στο βιβλιάριό της την οποία δεν είχε κάνει, διαπιστώθηκε η απάτη.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, «αυτά γίνονταν σε βάθος χρόνου και ποτέ δεν γινόταν έλεγχος ποιος συνταγογραφεί και τι. Τελευταία άρχισαν οι έρευνες του ΕΟΠΥΥ» και βγήκαν στην επιφάνεια οι απάτες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ