Π. Αττικής: Απόλυτο φαβορί στην κούρσα ο Πατούλης - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση! - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Π. Αττικής: Απόλυτο φαβορί στην κούρσα ο Πατούλης – Αποκαλυπτική δημοσκόπηση!

Mε ισχυρό φαβορί συνεχίζεται η κούρσα στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με έρευνα της Innovation Metrisis, καθώς η υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη φαίνεται να καταγράφει αξιοσηµείωτη δυναµική, την ίδια ώρα που η νυν περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα ∆ούρου, φαίνεται να κερδίζει τη µάχη της δεύτερη θέσης και να έχει προβάδισµα για την είσοδο στον β’ γύρο, έναντι του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, µε αναγωγή επί των εγκύρων (αφαιρώντας δηλαδή λευκό – άκυρο – αποχή), ο κ. Πατούλης προηγείται µε 38,6% έναντι 20,7% της κ. ∆ούρου. Και ακολουθούν ο κ. Σγουρός µε 11,5%, ο κ. Πρωτούλης µε 5,5%, ο κ. Παναγιώταρος µε 4,3% και ο κ. Τζήµερος µε 2,5%. Αλλον υποψήφιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 1,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 15,5%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (2015) συσπειρώνονται στην κ. ∆ούρου σε ποσοστό 47,2%, ενώ σηµαντικό ποσοστό (18,4%) επιλέγει τον κ. Πατούλη και το 8,4% τον κ. Σγουρό. Αντίστοιχα, το 69,4% των ψηφοφόρων της Ν.∆. επιλέγει τον κ. Πατούλη, έναντι 3,7% που προτιµά την κ. ∆ούρου και 10,4% που επιλέγει τον κ. Σγουρό. Αξιοσηµείωτο είναι το 4,6% των ψηφοφόρων της Ν.∆. που επιλέγει τον κ. Τζήµερο.

Ιδιαίτερα σηµαντικό για τον κ. Πατούλη είναι ότι εµφανίζεται να έχει διείσδυση και σε χώρους εκτός της Νέας ∆ηµοκρατίας, καθώς και σε συνοικίες µε πιο «λαϊκά» χαρακτηριστικά, τα οποία παραδοσιακά αποτελούν το αδύναµο σηµείο του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, ενώ ως ισχυρό του σηµείο καταγράφεται η «υπερκινητικότητα» που εκπέμπει η παρουσία του.

Η κ. ∆ούρου, παρά τον χαµηλό βαθµό ικανοποίησης από το έργο της, φαίνεται να ευνοείται από τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό της, αλλά και από µια εικόνα «σοβαρότητας» που έχει οικοδοµήσει.

Αντιθέτως, αν και ο κ. Σγουρός διαθέτει µια συνολικά αξιόλογη προσωπική εικόνα, αυτή δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιείται πολιτικά λόγω της ισχνής δυναµικής του πολιτικού χώρου που στηρίζει την υποψηφιότητά του. Το καθαρό προβάδισµα του κ. Πατούλη στον α’ γύρο διευρύνεται ακόµα περισσότερο στον β’ γύρο έναντι και των δύο πιθανών αντιπάλων του

Ως προς την αξιολόγηση του έργου της σημερινής περιφερειάρχου, οι πολίτες εμφανίζονται συνολικά δυσαρεστημένοι. Εντονότερη εμφανίζεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το έργο της στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπου η σκιά των καταστροφών στο Μάτι και τη Μάνδρα είναι πολύ έντονη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ