Π. Λεκάκης: Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία για να διοικήσουμε τον Δ. Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Slider Συνεντεύξεις

Π. Λεκάκης: Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία για να διοικήσουμε τον Δ. Θεσσαλονίκης

Καθισμένος στη σκηνή του Πολυχώρου WE και πλαισιωμένος από συναδέλφους του ο 38χρονος, Πέτρος Λεκάκης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, επί χρόνια μέλος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Με την εικόνα αυτή θέλησαν να σταλεί ένα μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης. Το μήνυμα της ομαδικής δουλειάς.

Συνέντευξη στην ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Karfitsa, ο κ. Λεκάκης τονίζει χαρακτηριστικά πως «εμείς γνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και δεν θα χαθεί ούτε μέρα μετά τις εκλογές. Κοιτάμε μπροστά με καθαρή ματιά και όραμα». Δηλώνει έτοιμος να κρατήσει τα θετικά που προέκυψαν από τις δύο θητείες του Γιάννη Μπουτάρη και να αλλάξει όλες τις αστοχίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. «Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να διοικήσουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης», προσθέτει.

Κύριε Λεκάκη, πριν από λίγα 24ωρα ανακοινώσατε την υποψηφιότητα σας για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Κατεβαίνετε στις εκλογές ως συνεχιστής του Γιάννη Μπουτάρη;

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμα του στην πόλη. Κρατάμε τις επιτυχίες του που είναι πολλές, κινούμαστε ως συνέχεια σε οτιδήποτε θετικό έχει γίνει στην πόλη, αναγνωρίζομας όμως και τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε το δικό μας στίγμα. Κοιτάμε μπροστά με καθαρή ματιά, με ένα όραμα για την πόλη. Το επόμενο διάστημα θα σας αναλύσουμε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα δουλέψουμε.

Περιμένετε, όμως, στήριξη από τον δήμαρχο;

Ενημέρωσα από την πρώτη στιγμή τον Δήμαρχο για τις αποφάσεις μου. Το συζητήσαμε και του ανέλυσα τον τρόπο σκέψης μου, τα σχέδια μου για την πόλη, τις ιδέες και τις προτεραιότητες μου. Ο Δήμαρχος νομίζω ότι πείστηκε για την προσπάθεια που ξεκινάμε. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τη στήριξη από κάθε συνδημότη μας, είτε αυτός είναι ο Γιάννης Μπουτάρης είτε ο οποιοσδήποτε άλλος. Αυτό που ζητάω όμως είναι η πίστη του κόσμου.

Πώς επιλέχθηκε ο Πέτρος Λεκάκης επικεφαλής; Γιατί δεν υπήρξε συνέχεια με την Καλυψώ Γούλα που εκλέχθηκε στις ενδοπαραταξιακές εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος της «Πρωτοβουλίας»;

Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά γεγονότα. Και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Για το ότι δεν υπήρχε συνέχεια ήταν μια απόφαση την οποία πήρε η κ. Γούλα. Η απόφαση η δική μου, να τεθώ επικεφαλής μιας νέας παράταξης που θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης, προέκυψε μετά από μια ιδιαίτερα δημιουργική αλλά και ουσιαστική περίοδο συναντήσεων και επαφών. Πιστέψαμε όλοι στην αναγκαιότητα δημιουργίας της ομάδας και χωρίς προστριβές ή μεταξύ μας κόντρες καταλήξαμε στο να ηγηθώ αυτής της κίνησης.

Γιατί μία ομάδα που ήταν στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επί δύο θητείες να μπορέσει να προσφέρει τώρα κάτι το διαφορετικό;

Γιατί έχει γνώση, έχει εμπειρία και πάνω από όλα μπορεί να διοικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης από την πρώτη κιόλας μέρα. Το διαφορετικό είναι θέμα ιδεών και καθημερινής τριβής. Το διαφορετικό το βλέπεις κάθε μέρα. Άλλωστε στις δυο αυτές θητείες που λέτε έγιναν πολλά πράγματα για την πόλη. Τις επόμενες μέρες που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά πρόγραμμα της νέας αυτής δημοτικής κίνησης θα καταλάβετε με πόσο διαφορετική ματιά βλέπουμε τη Θεσσαλονίκη μας.

Ένα πρώτο στίγμα μπορείτε να μας δώσετε;

Μιλάμε για μία κίνηση καθαρά αυτοδιοικητική. Με γνώση, συνέπεια και καθαρότητα σκέψης. Η βαθιά γνώση των προβλημάτων μας δίνει τη δυνατότητα να ξέρουμε ακριβώς που θα εστιάσουμε.

Οι πολλές υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο σας προβληματίζουν;

Οι πολλές υποψηφιότητες είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του νόμου. Ο “Κλεισθένης” ευνοεί τις πολλές υποψηφιότητες αλλά υποχρεώνει και σε συνεργασίες. Προσωπικά δε με προβληματίζουν οι υποψηφιότητες, με προβληματίζει η στάση των κομμάτων. Ξαφνικά γυρίσαμε και πάλι στις κομματικές υποψηφιότητες. Ξέρετε τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν κομματικό χρώμα και ούτε χρειάζονται πολιτικές ιδεολογίες για να λυθούν αντίθετα αυτό που είναι απαραίτητο είναι η κοινή λογική και ο κοινός στόχος.

Είστε υπέρ των συνεργασιών

Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητας μου αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το “εμείς” και όχι το “εγώ”. ‘Εχουμε μάθει να βάζουμε στην άκρη το εγώ μας, έχουμε δείξει ότι ξέρουμε να δουλεύουμε ως σύνολο και έτσι μπορέσαμε να καταφέρουμε πολλά για την πόλη. Στο DNA το δικό μας είναι οι συνεργασίες. Εμείς μάθαμε από το 2010 τι σημαίνει να συνεργάζεσαι. Συνεργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό, για την πόλη μας. Έτσι, ξεκινάμε μια προσπάθεια να συστρατευτούν μαζί μας όσο το δυνατόν περισσότεροι συνδημότες μας θέλουν και μπορούν.

Άρα να περιμένουμε να προστεθούν κι άλλοι το προσεχές διάστημα σ’ αυτό το εγχείρημα;

Βρισκόμαστε καθημερινά σε επαφές με ανθρώπους της πόλης διατηρώντας όμως τη φυσιογνωμία της κίνησης η οποία είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Τις επόμενες δέκα μέρες θα ανακοινώσουμε ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο μας. Να περιμένετε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μας, το όνομα του συνδυασμού -που θα προέρχεται από την κοινωνία- και το λογότυπο.

Πού πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε με αυτή τη νέα δημοτική κίνηση;

Αυτό που ξεκίνησε από τις 31 Ιανουαρίου, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι μία προσπάθεια που θα φτάσει μέχρι τις εκλογές και θα διεκδικήσουμε ως ομάδα αυτό που μας αξίζει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ