Π. Σκουρλέτης: Η ΔΕΗ δεν είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Η ΔΕΗ δεν είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Την άποψη ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τεχνηέντως η ΝΔ διογκώνει τα προβλήματα για να εξυπηρετήσει δικούς της σχεδιασμούς. Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε επίσης για αοριστίες στο πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ σχολίασε την αντιπολιτευστική τακτική της, την προαγορά χρόνου προβολής της στο διαδίκτυο και τις δηλώσεις Κυρανάκη.

«Δεν εκτιμώ ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τεχνηέντως αυτή τη στιγμή τα υπαρκτά προβλήματα διογκώνονται, διότι από τη μεριά της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρείται να προωθηθεί ένα άλλο σχέδιο, που σχετίζεται με την δική της προσπάθεια, εάν βρεθεί στην κυβέρνηση, να βάλει μέσα στο παιχνίδι των πωλήσεων υδροηλεκτρικές μονάδες που είναι τα λεγόμενα “φιλέτα” της ΔΕΗ και τα πιο κερδοφόρα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «αυτή την στόχευση δεν την έκρυψε, το είπε πριν από λίγες ημέρες, ενώ εμμένει στην υπόθεση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης σε μια στιγμή που δεν υπάρχει ανάγκη. Σήμερα η αγορά ενέργειας έχει ιδιώτες παίκτες, έχει, ως προς την παραγωγή και την εμπορία, απελευθερωθεί».

«Αυτό που έχει ανάγκη η ΔΕΗ είναι από  ένα στρατηγικό σχέδιο ώστε το μερίδιο της αγοράς που κατέχει να μπορεί να το κατέχει και τα επόμενα χρόνια και να είναι μια ευθέως ανταγωνιστική επιχείρηση και όχι αποκλεισμένη από διάφορες δραστηριότητες,  όπως το έκαναν μέχρι τώρα,  όπως με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το πιο κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς», πρόσθεσε

Για την αντιπολιτευτική τακτική Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «από τη Νέα Δημοκρατία γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερο συγκεκριμένες απαντήσεις. Τα τελευταία 24ωρα όλα πλέον παραπέμπονται σε ένα απροσδιόριστο μέλλον λέγοντας ότι το μεν ‘19 δεν θα αλλάξουμε τίποτα, ως προϋπόθεση για να αλλάξουμε θα πρέπει να προηγηθούν – τα λέει η Νέα Δημοκρατία αυτά – κάποιες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να λένε ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις και βγαίνουν και οι “λαγοί”…».

Για την προαγορά χρόνου προβολής στο διαδίκτυο από τη ΝΔ σημείωσε πως «σε διάφορα μέσα και χώρους που προσφέρονται για ενημέρωση του κόσμου βλέπετε ότι δημιουργούν ένα τέτοιο τείχος που λίγα πράγματα περνάνε. Αναφέρομαι σε αυτό τον πόλεμο του διαδικτύου που φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κατασπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα, παρόλο που εμφανίζεται ως ένα χρεοκοπημένο κόμμα, προαγοράζοντας χρόνο για να πετάξει άλλες πολιτικές δυνάμεις έξω από την προβολή μέσω διαδικτύου».

Για τις δηλώσεις Κυρανάκη υποστήριξε ότι «αν δεν είναι επικίνδυνη αμορφωσιά είναι επικίνδυνος ρατσισμός. Διότι ελληνόπουλα σημαίνει παιδιά Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος κλπ. Δεν μοιράζει κανείς επιδόματα σε μη δικαιούχους. Όσοι παίρνουν (σ.σ. τέτοια επιδόματα) είναι Έλληνες πολίτες. Άρα ήταν άστοχο. Που παραπέμπει λοιπόν αυτό; Σε αυτούς τους οποίους ο κ. Κυρανάκης αντιλαμβάνεται ως Έλληνες πολίτες λόγω αίματος. Δηλαδή σε αντιλήψεις που, αντιλαμβάνεστε, ότι δεν είναι απλώς ακροδεξιές είναι βαθιά ρατσιστικές και πεπαλαιωμένες. Άρα, δικαίως οποιαδήποτε κριτική και μακάρι να ήταν απροσεξία και να μη δείχνει κάποιες βαθύτερες απόψεις του».

Τέλος για τον κ. Βαρουφάκη δήλωσε:  «Είναι γκάφα πρώτου μεγέθους το να λες ότι η μόνη μη χρήσιμη ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ.  Δείχνει ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μένος και πάθος που τον εκθέτει τον κ. Βαρουφάκη.  Δεν μπορεί η πολιτική του παρουσία να αρχίζει και να τελειώνει σε μια αντισυριζαϊκή παρουσία».

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ