Π. Στέλλας: Της Θεσσαλονίκης τα ιερά - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Π. Στέλλας: Της Θεσσαλονίκης τα ιερά

Πάντα ένιωθα αποστροφή για την συμπεριφορά πολλών πολιτικών προεκλογικά. Έλεγα και εγώ, όπως και όλοι μας: «Καλά τώρα που είναι εκλογές μας θυμηθήκατε;» Αυτό είναι το ένα. Οι υποσχέσεις που έδιναν, από την εποχή του Μαυρογιαλούρου μέχρι σήμερα, ότι θα αλλάξουν το κράτος, την κοινωνία, την πόλη. Αυτό είναι το δεύτερο.

Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΤΕΛΛΑ*

Τώρα βρίσκομαι στην ίδια θέση. Του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου. Δεν θα μπορούσα λοιπόν αυτά που έβλεπα και αποδοκίμαζα, να τα κάνω και εγώ τώρα. Δεν υποσχέθηκα και δεν υπόσχομαι τίποτα. Μόνο δύο πράγματα λέω δημόσια αλλά και σε όλες τις συναντήσεις μου με τον κόσμο εδώ και δύο μήνες περίπου. Ότι εάν εκλεγώ θα μου δοθεί-δεν ξέρω από ποιο μετερίζι- η ευκαιρία να βοηθήσω από μία άλλη θέση στην πόλη μου. Αυτό είναι το πρώτο. «Εάν θεωρείς ότι αξίζω την ψήφο σου και εκτιμάς ότι μπορώ να προσφέρω στην πόλη ψήφισε με». Αυτό είναι το δεύτερο.

Λυπάμαι πολύ που συνδυασμοί, υποψήφιοι και ορισμένα Μέσα ενημέρωσης έχουν ποδοσφαιροποιήσει τις δημοτικές εκλογές. Σπέκουλα και λάσπη. Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού μας Νίκος Ταχιάος, δεν θέλει να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ και πολλά άλλα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Συμβαίνει πάντοτε. Λυπάμαι (λέει ο ποιητής) τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους, πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στην δική σου.

Είναι άνθρωπος του Μαρινάκη, διαδίδουν, χωρίς ήθος, αξιοπρέπεια και ντροπή.

Καταρχήν, εποικοδομητική κριτική διάθεση πρέπει να υπάρχει πάντα και απέναντι σε κάθε υποψήφιο. Είτε τη πιστεύεις, είτε όχι. Αυτό είναι το υγιές. Τυφλή εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείχνεις  σε κανένα. Από κοντά και να παρακολουθείς. Απλά το ύποπτο είναι να ασκείς κακόπιστη κριτική και να δημιουργείς προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το πρώτο πράγμα που μου ζήτησε να ασχοληθώ ο Νίκος Ταχιάος, με την ιδιότητα του συντονιστή της επιτροπής αθλητισμού του συνδυασμού, ήταν το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, το οποίο φυσικά δεν μπορεί να σταματήσει κανείς. Θα γίνει. Και το δεύτερο θέμα το πάρκο της Νέας Ελβετίας για να λυθούν και πολλά προβλήματα του Άρη.

Μέσα από τη δημοσιογραφία και μετά από 40 χρόνια περίπου διαδρομής αλλά και μια ολόκληρη ζωή σε αυτή τη πόλη, νιώθω  πως… «Όσα ζήσαμε μαζί αυτά τα χρόνια είναι αιώνια και ακριβά. Είναι αγάπη και τιμή και εμπιστοσύνη και γαλήνη στην καρδιά».

Της Θεσσαλονίκης τα ιερά. Χωρίς καμία άλλη επεξήγηση. Είτε με διαβάζει αυτή τη στιγμή ο νέος 17χρονος ψηφοφόρος, είτε ένας 95χρονος.»Κανείς  δεν μένει χωρίς πατρίδα όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη», έγραψε ο Νικηφόρος Χούμνος τον 14ο αιώνα.

Ψυχή γραμμένη και πατρίδα μου για πάντα.

* Ο Π. Στέλλας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ