Π. Χατζοπούλου: Οι μορφές της «γυναίκας» - Karfitsa.gr
Ματιές

Π. Χατζοπούλου: Οι μορφές της «γυναίκας»

Ξεκίνησε να σχεδιάζει από μικρή ηλικία φανταστικούς ήρωες , αντλώντας έμπνευση από τα κινούμενα σχέδια και τα άνιμε (ιαπωνικά κινούμενα σχέδια) που παρακολουθούσε στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο ανελλιπώς. Η συνεχής εξάσκησή της στο ακαδημαϊκό σχέδιο την βοήθησαν να εμπλουτίσει τις γνώσεις και την αισθητική στα σχέδιά της, στα οποία κυριαρχεί  η «γυναίκα» , άλλοτε ως μια δυναμική προσωπικότητα με θηλυκότητα και άλλοτε ως ένα φανταστικό ή μυθικό πλάσμα επηρεασμένο από την ιαπωνική κουλτούρα.

Η φοιτήτρια των Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ – Παρασκευή Χατζοπούλου- έχει πραγματοποιήσει τη πρακτική της ως εικαστικός στο «Κέντρο Πολιτισμού» του δήμου Παύλου Μελά και στο «Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης», στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδικής Διδακτικής της Τέχνης» του Πανεπιστημίου. Έχει διδαχτεί ζωγραφική σε καλλιτεχνικό εργαστήριο , γλυπτική ,χαρακτική ,σκηνογραφία, photoshop, video editing, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, καθώς και κατασκευή αρχιτεκτονικής μακέτας.

Επιπλέον, εικονογραφεί με το προσωπικό της σχεδιαστικό στυλ, γνωστούς ήρωες, από τα αγαπημένα της κινούμενα σχέδια, παιχνίδια, ταινίες ή βιβλία, όπως το μουσικό βιβλίο «Φλογερίσματα» της Μαρίας Μελίδου, καθώς και τον τελευταίο καιρό εικονογραφεί το κόμικ «Norman the Normal» βασισμένο σε σενάριο του Θάνου Κατσώρα. Αναλαμβάνει ακόμα και παραγγελίες από το εξωτερικό για εικονογραφήσεις σε εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ, πορτραίτα, σχέδια για μπλουζάκια, αυτοκόλλητα κτλ.

Έχει συμμετάσχει στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Εικαστικοί διάλογοι με την πόλη» στον εκθεσιακό χώρο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, στην έκθεση «Αβέρωφ» που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017», καθώς και στην εκδήλωση «Comic Con 3-4». Τον Μάιο θα συμμετέχει και στην 5η εκδήλωση της «Comic Con», στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, με δικούς της χαρακτήρες σε παραδοσιακή, αλλά και σε ψηφιακή μορφή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ