Π. Χρηστίδης: Αναγκαιότητα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα - Karfitsa.gr
Πολιτική

Π. Χρηστίδης: Αναγκαιότητα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι «Χρειάζεται σθεναρή αντίδραση απέναντι στην Τουρκία με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή. Είναι αναγκαία η έντονη ενεργητική διπλωματία σε διεθνές επίπεδο γιατί ζούμε μια περίοδο πολύ ρευστή λόγω των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ και την κατάσταση στη Ρωσία».

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι «Ακούω ακόμη και σήμερα κάποιους να λένε πως ο Ερντογάν το κάνει αυτό μόνο για εσωτερικούς λόγους, τουρκικές εκλογές και για να αποπροσανατολίσει την τούρκικη κοινή γνώμη από τα προβλήματα της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας. Η άποψη μας είναι διαφορετική».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Εμείς έχουμε βάλει πολλές φορές τα ζητήματα της εθνικής συνεννόησης ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα γιατί κρίνουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει μια αναλυτική συζήτηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έτσι ώστε και συμβολικά να υπάρχει μια επικαιροποίηση όλων των κόκκινων γραμμών και εθνικών μας αρχών».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «Ο παντουρκισμός και η επιθετική τουρκική στρατηγική είναι δηλωμένη εδώ και χρόνια και εξελίσσεται σταθερά. Η ουσία του ζητήματος όμως είναι τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα. Δυστυχώς πολλές φορές η Ελλάδα δεν συνεννοείται στο εσωτερικό της μέτωπο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι  «Η μυστική διπλωματία του κ Μητσοτάκη, όταν ο κ. Τσαβούσογλου και ο κ. Ερντογάν έχουν την δική τους στρατηγική και ατζέντα,  είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ