Ρομποτική μετά... μουσικής στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος - Karfitsa.gr
Ροή Τεχνολογία

Ρομποτική μετά… μουσικής στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος

Διευρύνοντας τις δράσεις του, το φιλεκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT και αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, συνδέει τη μουσική και τις τέχνες με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες και φέρνει τα workshops ρομποτικής για όλα τα παιδιά από 5-12 ετών.

Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια που θα υλοποιηθούν στους μοναδικούς χώρους που διαθέτει το Ωδείο Βορείου Ελλάδος από 18 Ιουνίου έως και 11 Ιουλίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν τις δικές τους κατασκευές, να ανακαλύψουν αλλά και να λύσουν προβλήματα, να κατακτήσουν τις γνώσεις γύρω από την τεχνολογία και φυσικά να ενισχύσουν τα ηγετικά και κοινωνικά τους χαρακτηριστικά. Και όλα αυτά μετά μουσικής!

Συμμετέχοντας κανείς στους κύκλους εργαστηρίων ρομποτικής, αποκτά την δυνατότητα μέσα σε διάστημα 4 εβδομάδων να ανακαλύψει την γνώση μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση και το φετινό καλοκαίρι μέσα από τη μουσική. Η εκπαίδευση των ομάδων ξεκινά μάλιστα με τα δοκιμαστικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν σε περιβάλλοντα των τεχνών, δηλαδή στα παραρτήματα του Ωδείου, στις 5 και 8 Ιουνίου.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των εργαστηρίων, τα παιδιά από 6-10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις κατασκευές τους στο FIRST® LEGO® League Jr. Mini Expo που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος-παράρτημα Εθν. Αντιστάσεως.

Πληροφορίες

Δοκιμαστικά εργαστήρια: 5 & 8 Ιουνίου
Workshops ρομποτικής: 18 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου
FIRST LEGO League Jr. Mini Expo: 11 Ιουλίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ