Ρωσία: Υπό κράτηση δεκάδες διαδηλωτές για τη σύλληψη του δημοσιογράφου - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ρωσία: Υπό κράτηση δεκάδες διαδηλωτές για τη σύλληψη του δημοσιογράφου

Τον πολιτικό της αντιπολίτευσηςΑλεξέι Ναβάλνι και τουλάχιστον άλλους 93 διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της Μόσχας με αίτημα να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη φερόμενη παγίδευση του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ έθεσαν υπό κράτηση οι αστυνομικές αρχές της Ρωσίας, έγινε γνωστό από τον οργανισμό OVD-Info και αυτόπτη μάρτυρα.

Η αστυνομία απέσυρε χθες τις κατηγορίες για ναρκωτικά που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του Γκολουνόφ, σε μια σπάνια στροφή 180 μοιρών των αρχών μπροστά στην οργή των υποστηρικτών του που καταγγέλλουν ότι ο δημοσιογράφος παγιδεύτηκε λόγω των ρεπορτάζ του.

Ο Γκολουνόφ, ο 36χρονος δημοσιογράφος που έγινε γνωστός από τα ρεπορτάζ του για τη διαφθορά στον δήμο της Μόσχας, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία την περασμένη Πέμπτη και κατηγορήθηκε για εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο αρνείται κατηγορηματικά.

Πολλοί συνάδελφοί του, περιλαμβανομένων και κρατικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και καλλιτέχνες και πολιτικοί αξιωματούχοι συσπειρώθηκαν ζητώντας την απελευθέρωσή του.

Οι αρχές ήλπιζαν πως, απελευθερώνοντας τον Γκολουνόφ και υποσχόμενες την τιμωρία αυτών που φέρονται ότι τον παγίδευσαν, θα κατεύναζαν την οργή των υποστηρικτών του, όμως οι συνάδελφοί του Γκολουνόφ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα, ημέρα δημόσιας αργίας στη Ρωσία.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει εκ των προτέρων πως η διαδήλωση θα είναι παράνομη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ