Ρώμη- Βρυξέλλες: Στους στόχους του 2020 μεταφέρεται η μάχη - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ρώμη- Βρυξέλλες: Στους στόχους του 2020 μεταφέρεται η μάχη

H Ιταλία πιστεύει ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Κομισιόν για φέτος, αλλά το πραγματικό «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων αφορά την επόμενη χρονιά.

Οι Βρυξέλλές έχουν ανοίξει πειθαρχική διαδικασία κατά της Ρώμης, καθώς δεν περιόρισε το δημόσιο χρέος της το 2018, όπως είχε υποσχεθεί, ενώ αυτό θα συνεχίζει να αυξάνεται το 2019 και το 2020.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η Ιταλία πιστεύει τώρα ότι μπορεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019 στο 2% του ΑΕΠ- επίπεδο αποδεκτό από την Κομισιόν, αλλά οι Βρυξέλλες ζητούν δεσμεύσεις και για το 2020. Η απαίτηση αυτή έχει οδηγήσει τον υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και ειδικά με την Λέγκα, η οποία αρνείται να υπογράψει την όποια υπόσχεση για μείωση του ελλείμματος την επόμενη χρονιά.

«Τα δύο κόμματα είναι ανοιχτά σε συζήτηση για το 2019, αλλά δεν θέλουν να δεσμευθούν για τον προϋπολογισμό του 2020» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο πρακτορείο.

Δεύτερη πηγή σημείωσε πως στη βάση ενός σεναρίου αλλαγής πολιτικής, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι μπορεί να μειώσει το έλλειμμα στο 1,8% του ΑΕΠ. Ο επίσημος στόχος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι 2,1%, ενώ τα δύο κόμματα εξετάζουν και προς τα πάνω αναθεώρησή του κοντά στο 3%, προκειμένου να βρουν δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις, που πιστεύουν ότι θα δώσουν ώθηση στην παγιδευμένη σε στασιμότητα ιταλική οικονομία.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ