Σήμερα η παρουσίαση της "νέας ΔΕΗ" - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

Σήμερα η παρουσίαση της “νέας ΔΕΗ”

Το κλείσιμο των 14 λιγνιτικών μονάδων το αργότερο μέχρι το 2023, την απομάκρυνση η για έναν στους τέσσερις εργαζόμενους (συνολικά 5.000 μέσω εθελούσιας και μετατάξεων) καθώς και διαφοροποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσω της στροφής στις επενδύσεις ΑΠΕ με 1.000 νέα «πράσινα» μεγαβάτ, ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του νέου μεγαλεπίβολου business plan για την επόμενη πενταετία.

Tο επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί από τον δ/νοντα σύμβουλο, κ. Γιώργο Στασσή, σε συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι, επικαιροποίησε η εξειδικευμένη εταιρεία McKinsey, με στόχο την οικονομική επανάκαμψη της επιχείρησης και τη σταδιακή επιστροφή της σε ρυθμούς κερδοφορίας με στόχο λειτουργικά κέρδη στα 650-700 εκατ. ευρώ το 2020 και στο 1 δισ. ευρώ το 2024, αναφέρει αναλυτικά το newmoney.gr.

Όπως είχε πει και ο υπουργός ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, η μετάβαση στη «νέα ΔΕΗ» θα γίνει με μοντέλο ΟΤΕ, με την καθιέρωση νοοτροπίας του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να αποχωρήσουν μέσω εθελουσίας, και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, περίπου 5.000 εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών και είναι μεγάλης ηλικίας. Συνολικά το 2024, λέγεται ότι θα παραμείνουν στον όμιλο 11.500 εργαζόμενοι, έναντι περίπου 16.500 σήμερα, ενώ σε δεύτερο χρόνο, προβλέπονται και περίπου χίλιες προσλήψεις, με έμφαση στη στελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνολικά, ο όμιλος της ΔΕΗ (μητρική εταιρεία, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες) απασχολεί 16.747 εργαζομένους.

Το business plan εκτός από την πορεία του νέου προγράμματος διακανονισμού θα προβλέπει και τιτλοποιήσεις χρεών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Εμφαση θα δοθεί και στη νέα εμπορική και τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, μέσω νέων τιμολογιακών πακέτων που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών, στο πλαίσιο και των αντίστοιχων κινήσεων του ανταγωνισμού.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ