Σίσσυ Χρηστίδου: Η γυναίκα πρότυπο στη ζωή μου είναι η μητέρα μου - Karfitsa.gr
Κοσμικά Συνεντεύξεις

Σίσσυ Χρηστίδου: Η γυναίκα πρότυπο στη ζωή μου είναι η μητέρα μου

Η Σίσσυ Χρηστίδου είναι αναμφίβολα μια πολυάσχολη, πανέμορφη και ταλαντούχα σύγχρονη γυναίκα η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας όχι με την προσωπική της ζωή αλλά με τη δουλειά της. Εμείς τη συναντήσαμε στην εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού για τις γυναίκες και μας συγκίνησε με τις ευαισθησίες της και την απλότητα της. Η ίδια αγωνίζεται από τη θέση της να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες και όπως μας αναφέρει το γεγονός ότι νεαρές σύγχρονες γυναίκες κακοποιούνται, τη θυμώνει πολύ. Σήμερα παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η Σίσσυ μας αποκαλύπτει, ότι το πρότυπό της είναι η μητέρα της Μίνα Χρηστίδου η οποία μάλιστα σήμερα έχει τα  γενέθλια της.

Συνέντευξη στη Δέσποινα Κρητικού 

Ποιες είναι ο δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η σύγχρονη γυναίκα;

Ειδικά στην εποχή που ζούμε οι δυσκολίες είναι αρκετές, καθώς οι απαιτήσεις πλέον είναι περισσότερες για μία γυναίκα. Είναι πολλοί οι ρόλοι που καλείται να εκπροσωπήσει. Είναι επαγγελματίας, μητέρα, σύζυγος και ταυτόχρονα νοικοκυρά.. Εκ φύσεως νομίζω ότι θέλουμε να τους εξυπηρετούμε όλους αυτούς τους ρόλους. Οπότε μία δυσκολία είναι αυτή, η διαχείριση του χρόνου. Από την άλλη, συνεχίζουν να κυριαρχούν τα στερεότυπα, τα οποία διαιωνίζονται από τις προηγούμενες γενιές, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα, όπου ακόμα συναντούμε ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα.

Μπορεί μια γυναίκα να ταυτιστεί με την προσφορά και τον εθελοντισμό πιο εύκολα από έναν άντρα;

Καταρχάς, θέλω να πιστεύω, ότι όλοι ανεξαρτήτου φύλου θα έπρεπε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε ο, τι αφορά την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Δεν θέλω να μαντέψω ποιο από τα δύο φύλα μπορεί να ταυτιστεί περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα, θέλω όμως να προτρέψω, όσους μπορούν, να προσφέρουν σε όσους το έχουν ανάγκη.

Έχετε κάποια γυναίκα πρότυπο που ήταν «οδηγός» στη ζωή σας;

Φυσικά, θα αναφέρω τη μητέρα μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι το πρόσωπο που έχω πάντα στη καρδιά μου, που μου έμαθε να είμαι πάνω απ’ όλα ένας καλός άνθρωπος και μία σωστή μητέρα.

Είστε ευαισθητοποιημένη σε θέματα κακοποίησης   γυναικών – Έχετε ακούσει κάποια βιωματική περιγραφή που να σας έχει σοκάρει;

Είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη, μάλιστα με θυμώνει πολύ. Στο κοντινό μου περιβάλλον δεν έχει συμβεί, αλλά δυστυχώς λόγω της δουλειάς που κάνω λαμβάνω έναν σημαντικό αριθμό τέτοιων μηνυμάτων από γυναίκες που μου ζητούν κάποια σχετική συμβουλή-λύση. Όταν συναντώ αυτό το φαινόμενο, σε όποια μορφή και πτυχή παρουσιάζεται, είμαι κάθετη και απόλυτη για την αντιμετώπιση του. Να σταματήσει, με όποια θυσία αυτό συνεπάγεται.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ