Σαγκάη: Μόνιμη ελληνική παρουσία στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

Σαγκάη: Μόνιμη ελληνική παρουσία στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου

Εγκαινιάστηκε το μόνιμο Ελληνικό Περίπτερο της Ελλάδας, στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάη, με πρωτοβουλία του Hellenic Trade Council, και την Πρόεδρο Ειρήνη Καρυπίδη. Η εκδήλωση έγινε  παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Βασίλη Κόκκαλη, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών,  Θάνου Βούρδα, του Γενικού Προξένου Σαγκάης, Βασίλη Ξηρού, του εκπροσώπου της κινεζικής κυβέρνησης και αν. Υπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος,  XuQinghua, τον Πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής,  Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τον Αντιπρόεδρο της επιτροπής της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάη, κ. Ji Zhaoliang, τον πρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, κ. Wang Jianyu, καθώς και πλήθους Κινέζων αξιωματούχων. Επίτιμη προσκεκλημένη της εκδήλωσης  ήταν η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Το Ελληνικό Περίπτερο σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευρύτερη προβολή της Ελλάδας στην Κίνα,  και τέθηκε σε λειτουργία από το Hellenic Trade Council και τη Shanghai Amber Harvest International Trade Co., Ltd., με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Κίνα και την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ανάπτυξης, του τουρισμού, του αθλητισμού, των επενδύσεων, των τεχνολογικών καινοτομιών,  της διαχείρισης αποβλήτων και της εξαγωγής αγροτικών προϊόντων.

Για τα επόμενα δέκα χρόνια, εντός του Ελληνικού Περιπτέρου θα διατίθεται, χωρίς κόστος, μόνιμος εκθεσιακός χώρος στον ΕΟΤ για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών και κρατικών εταιρειών της Κίνας και τo Hellenic Trade Council για την προώθηση του σχεδίου «One Belt One Road» που προωθεί η κινεζική ηγεσία.  Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις πολύ σημαντικές συμφωνίες που υπεγράφησαν αφορά στην αεροπορική σύνδεση Ελλάδας Κίνας, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μεταφορείς, με έδρα τη Σαγκάη.

«Μέσα από την ανάπτυξη και υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας, με το Ελληνικό Περίπτερο να έχει μόνιμη θέση στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου στη Σαγκάη, όραμά μας είναι να αποτελέσουμε το σύνδεσμο για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Κίνας»τόνισε η Ειρήνη Καρυπίδη, Πρόεδρος του Hellenic Trade Council,.

Η HETCO Hellenic Trade Council

Η HETCO Hellenic Trade Council με έδρα την Αθήνα, είναι Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προαγωγή της φιλίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Κίνας, την ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας και των κινεζικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, τη διεύρυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων και συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς των δύο χωρών και την ανταλλαγή ιδεών και πολιτισμικών στοιχείων. Επιπλέον, η HETCO υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν τη διάδοση των γραμμάτων, των Τεχνών, της Ελληνικής Ιστορίας και του πολιτισμού.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ